Ο Πάνος Λασκαρίδης υπογράφει την μεταβίβαση του πλοίου “ΠΕΡΣΕΑΣ”

laskaridis panos perseas metavivasiΤην Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση με δωρεά του νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» μεταξύ τ ου Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Πάνου Λασκαρίδη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το πλοίο θα καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό και ένταξής του στον Στόλο, με επίσημη τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας του.

Πρόκειται για τη δωρεά του πέμπτου και μεγαλύτερου πλοίου προς το Πολεμικό Ναυτικό, μετά από το Εκπαιδευτικό Πλοίο «ΚΥΚΝΟΣ» και τα Πλοία Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ», «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ». Το «ΠΕΡΣΕΥΣ» μήκους 105 μέτρων, διαθέτει ενσωματωμένες πλήθος σημαντικών τεχνολογικών καινοτομιών που θα υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές ικανότητες του Στόλου μας σε μεγάλο βαθμό.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας