Ο Κώστας Μαντζάκος μεταφράζει την "Μοιραία συνάντηση"

mantzakos moiraia synantisiΣτον Κώστα Μαντζάκο, που είναι απόφοιτος του 1985 και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια στο εξωτερικό, είχαμε αναφερθεί με αφορμή την πρώτη του μετάφραση σε ποιήματα Γερμανών εξπρεσιονιστών με τίτλο "Το λυκόφως" (Die Dämmerung), από το ποίημα του Alfred Lichtenstein. 

Αυτήν τη φορά παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο, ένα  κύκλο 52 ερωτικών σονέτων της Αμερικανίδας Edna St. Vincent Millay, που καταγράφει ποιητικά τη σχέση της με τον πολύ νεότερο ποιητή George Dillon.

Η Millay ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο Πούλιτζερ και έγινε γνωστή τόσο για την ποίηση της, που αναχρονιστικά επέμενε σε παραδοσιακές φόρμες, παρά το μοντέρνο της περιεχόμενο, όσο και για την αντισυμβατική ζωή της. Ακόμα και παντρεμένη, είχε μια σειρά από σχέσεις με άντρες και γυναίκες, που υπήρξαν η έμπνευση για τους ερωτικούς της στίχους.

Ο Τόμας Χάρντυ είπε χαρακτηριστικά γι αυτήν: Η Αμερική έχει δύο αξιοθέατα: τους ουρανοξύστες και την ποίηση της Μιλέυ.- Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ρώμη.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Willi Wülbeck (72*)

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1954 στο Oberhausen της Βεστφαλίας «πέρασε» μεταξύ 1970 και 1971από την Γερμανική Σχολή στην Αθήνα όταν οι γονείς του ήρθαν στην Αθήνα στις αρ [ ... ]