Στον Νίκο Περάκη ο "Χρυσός Αλέξανδρος"

perakis nikos schloendorf volker xrysos alexandros 2023Την Δευτέρα 7/11/2023 έγινε η απονομή του Χρυσού Αλέξανδρου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον δημοφιλή σκηνοθέτη Νίκο Περάκη (’62), σε μια βραδιά συγκινητική και εορταστική.

Τον Νίκο Περάκη προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης και η «έκπληξη» της βραδιάς ήταν η παρουσία του πολυβραβευμένου, οσκαρικού Γερμανού σκηνοθέτη Volker Schlöndorff , ο οποίος ταξίδεψε ειδικά για να δώσει με τα χέρια του τον Χρυσό Αλέξανδρο στον φίλο και συνεργάτη του.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Schlöndorff είπε χαρακτηριστικά: «Ο Νίκος Περάκης προσέδωσε χιούμορ, ευφυΐα και υψηλή αισθητική στο γερμανικό σινεμά, ενώ στο ελληνικό σινεμά ανέδειξε την πολιτική και κοινωνική ευθύνη μέσω της σάτιρας».

Περισσότερα...

και: https://www.kathimerini.gr/culture/562717804/o-nikos-perakis-tis-satiras-kai-tis-ypsilis-aisthitikis/


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Παύλος Αγιαννίδης (79)

Ο Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1979. Ως δημοσιογράφος έχει συνεργαστεί με πολλες εφημερίδες και περιοδικά, με ραδιο [ ... ]