Ο Νίκος Περάκης της σάτιρας και της υψηλής αισθητικής

perakis nikos schloendorf volker xrysos alexandros 2023 2Η Μαρία Κατσουνάκηαφιερώνει στην εφημερίδα “Καθημερινή” για τον Νίκο Περάκη, που τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τον Χρυσό Αλέξανδρο δια χειρός του πολυβραβευμένου, οσκαρικού, Γερμανού σκηνοθέτη Φόλκερ Σλέντορφ, που ήταν η «έκπληξη» της βραδιάς μιάς και ταξίδεψε ειδικά για τον φίλο του.

Προχθές, που έγινε η απονομή του Χρυσού Αλέξανδρου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον δημοφιλή σκηνοθέτη Νίκο Περάκη, η βραδιά ήταν πολύ συγκινητική, εορταστική και, κυρίως, όλη δική του. Γιατί από χθες αργά το απόγευμα, το Ολύμπιον, οι Αποθήκες του Λιμανιού, όλη η διοργάνωση και ένα μέρος της πόλης ασχολείται με τη Μόνικα Μπελούτσι. Η παρουσία της προκαλεί, εκτός από κοσμοσυρροή, και πονοκέφαλο με την τήρηση προγραμμάτων και ασφάλειας.

To βράδυ της Τρίτης, όμως, οι θεατές του Ολύμπιον απόλαυσαν την ελληνική κινηματογραφική σάτιρα σε μία από τις καλύτερες στιγμές της με την προβολή της ταινίας «Βίος + πολιτεία» (1987), αλλά και τον σκηνοθέτη της σε εξαιρετική φόρμα παρά το ατύχημα που είχε το πρωί. Χάζευε, όπως είπε, τη θέα στη θάλασσα και έπεσε στο πλακόστρωτο («εκτινάχτηκε») χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί.

Δείτε το άρθρο της Μαρίας Κατσουνάκη στην εφημερίδα “Καθημερινή”…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας