Η Άννα Φιλίνη στην εκπομπή της ERTecho: “Η δική μας πόλη”

filini anna 2 Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 19:00-20:00, η εκπομπή της ERTecho «η δική μας πόλη» θα φιλοξενήσει την Άννα Φιλίνη.Η καλλιτέχνιδα θα μιλήσει για τις θεματικές εκθέσεις ζωγραφικής της πάνω στα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, στα ποιήματα από τη συλλογή «τα Άνθη του Κακού» του Μπωντλαίρ, για το Ματαρόα, για τη δουλειά της «ζωγραφίζοντας τον Οδυσσέα» και για την δουλειά της πάνω στον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Η εικαστικός και αρχιτεκτόνισσα, θα αναφερθεί στη ζωή της στο Βερολίνο και στο Μιλάνο, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη αντιστασιακή δράση σπουδάζοντας παράλληλα και ξεκινώντας την «περιπέτεια» της ζωγραφικής. Θα μιλήσει για τον μπαμπά της τον αγωνιστή Κώστα Φιλίνη, την μεγάλη αυτή προσωπικότητα που ξεχώρισε στους κοινωνικούς αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία. Με αφορμή τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική, θα μας μιλήσει και για την Αθήνα, για την προσπάθεια διάσωσης σημαντικών ιστορικών στοιχείων και τέλος θα μας «ξεναγήσει» στην αγαπημένη της βόλτα στην πόλη.

Στην εκπομπή θα ακουστούν μουσικές που άκουσε στις πόλεις που έζησε και που την ενέπνευσαν στην καλλιτεχνική της διαδρομή.

Επανάληψη εκπομπής: Τρίτη 23 Iανουαρίου και ώρα 05:00-06:00.Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ …

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας