Τρεις σημαντικές βιβλιοπαρουσιάσεις στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

ial 2023 2024 dosilogoi“Οι Δωσίλογοι”

Ένοπλη, πολιτική και οικονομική συνεργασία στα χρόνια της Κατοχής. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Χαραλαμπίδη “Οι Δωσίλογοι” από τις εκδόσεις “Αλεξάνδρεια”, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, στον χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης. Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την πολιτική, οικονομική και ένοπλη συνεργασία με τον κατακτητή, όπως εκδηλώθηκε στον νομό Αττικής στα χρόνια της Κατοχής.

ial 2023 2024 thoukididis“Αποδομώντας την παγίδα του Θουκυδίδη. Υψηλή στρατηγική και γεωπολιτικός ανταγωνισμός ΗΠΑ – Κίνας”

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Πανεπιστήμιου του Πειραιά διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αθανάσιου Πλατιά και Βασίλη Τρίγκα “Αποδομώντας την παγίδα του Θουκυδίδη. Υψηλή στρατηγική και γεωπολιτικό ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας” από τις εκδόσεις Δίαυλος, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

ial 2023 2024 vivlioparousiasi“Κάτω από τις στάχτες”

Προσωπογραφίες, σκηνές, δράματα και ευτράπελα από την παράξενη επιτυχία-αποτυχία της Μεταπολίτευσης.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη “Κάτω από τις στάχτες” από τις εκδόσεις Πατάκη, στον χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 19.00.