Η Ίρις Δάνα την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στα Βριλήσσια

Η Ίρις Δάνα, αποφοιτος του 2004, παρουσιάζει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του 13ου διεθνούς ελληνιστικού συνεδρίου στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (πρ. ΤΥΠΕΤ, Π. Μπακογιάννη 38-42, στα Βριλήσσια και ώρα: 18:30-20:00) το έργο της που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της LexiΣ Academy πέντε βιβλία (short stories), τα οποία είναι αυτοτελείς ιστορίες κατάλληλες και για ξένους από όλον τον κόσμο, που μαθαίνουν Ελληνικά (κυρίως ενήλικες) αλλά και για Έλληνες από 14 χρονών και πάνω. Και τα πέντε είναι δομημένα με βάση το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για γλώσσες. Το ένα είναι σε επίπεδο Α1, τα δύο σε επίπεδο Α2, το τέταρτο σε επίπεδο Β1 και το πέμπτο σε επίπεδο Β2.

Στόχος είναι να μάθουν οι καθηγητές Ελληνικών (κυρίως ενηλίκων) ανά τον κόσμο την ύπαρξη αυτού του ποιοτικού και ολοκληρωμένου αλλά και καινοτόμου υλικού και να εμπλουτίσουν το μάθημά τους με αυτό. Και φυσικά να το ανακαλύψουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι που μαθαίνουν Ελληνικά προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στην εκμάθηση της γλώσσας αλλά και του πολιτισμού μας. Παράλληλα και μέσα από τα βιβλία αλλά και μέσα από τις ταινίες γίνεται και διαφήμιση της χώρας που μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους και να προωθηθεί έτσι και ο τουρισμός.

Το Α1, το Β1 και το Β2 τα γυρίστηκε και σε ταινία.

Το Α1 ονομάζεται “Μία σημαντική ημέρα” και διαδραματίζεται στην Αθήνα και θα την παρουσιαστεί στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στις 17 Φεβρουαρίου: https://youtu.be/oAMdGzc4Qc4?si=7ejS-TuSDiK0i4vl

Το Β1 ονομάζεται “Μαραθώνια ιστορία” και διαδραματιζεται στον Μαραθώνα: https://youtu.be/S1r0wr-qP9Q

Το Β2 ονομάζεται “Ξαφνικά στην Σύρο…!” και διαδραματίζεται στην Σύρο: https://www.youtube.com/watch?v=AiaJtkZnS_I

– Αυτές οι τρεις ταινίες είναι οι πρώτες και μοναδικές που υπάρχουν παγκοσμίως για την εκμάθηση των Ελληνικών.

– Είναι επίσης το μοναδικό ολοκληρωμένο project για τα Ελληνικά, δηλαδή: βιβλίο, ηχητικά, ασκήσεις (στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν ασκήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων βασίζονται στις επίσημες γλωσσικές εξετάσεις Ελληνομάθειας στο αντίστοιχο επίπεδο για τα Ελληνικά) και σε έντυπη αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

– Δίνεται πρόσβαση στις ιστορίες  και συνεπώς στην εκμάθηση και διάδοση των Ελληνικών και σε ανθρώπους με ακουστικά προβλήματα ή με περιορισμένη έως και καθόλου όραση.

– Και επίσης οι ιστορίες δεν είναι επιφανειακές και πέραν του λεξιλογίου και της γραμματικής μεταφέρουν και ιστορικές και πολιτισμικές πληροφορίες για το μέρος στο οποίο διαδραματίζονται.

– Κάθε ιστορία διαδραματίζεται και σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδος προκειμένου να μάθουν οι αναγνώστες, Έλληνες και ξένοι, ενδιαφέροντα πράγματα για το κάθε μέρος.

είσοδος ελεύθερη

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας