Αλίκη Πάνου (72)

Το 1991 ίδρυσε παράλληλα και μαζί με επιστήμονες και άλλους, κυρίως ντόπιους κατοίκους, την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία "Αρχιπελάγος - περιβάλλον και ανάπτυξη" με έδρα στην Κεφαλονιά και έκτοτε δραστηριοποιείται κυρίως μέσα από το Αρχιπέλαγος σε πολλούς τομείς της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος: ΕΙδική Περιβαλλοντική Μελέτη ΒΔ ακτών Ζακύνθου, περιβαλλοντική εκπαίδευση, καταγραφή ορνιθοπανίδας στην περιοχή, έκδοση πληροφοριακών φυλλαδίων, καταγραφή υπερβόσκησης στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, πληροφόρηση του κοινού με ομιλίες κ.α. αλλά και επιστημονική έρευνα, τελευταία σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, με συνεργάτες του οποίου έχει δημοσιεύσει μιε σειρά επιστημονικών εργασιών. Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα ήταν η καταγραφή των θαλάσσιων σπηλαίων της ακτής του Μαυροβουνίου σε συνεργασία με το κρατικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας στο Κότορ, Μαυροβούνιο.
Τον περασμένο μήνα ίδρυσε μαζί με συνεργάτες της και την μη κερδοσκοπική εταιρία Αρχιπέλαγος Ιταλίας. Παράλληλα, εργάζεται και στην διαμόρφωση κήπων αλλά και σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων με πρόσφατη την μελέτη για την επέκταση των εγκαταστάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων της εταιρείας ENERGEAN (πρώην Πρίνος).

Αλίκη Πάνου: Από τους Μπενιζέλους και τους Lindermayer έως σήμερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Σωτήρης Κωσταβάρας (77)

Από τον Ιούνιο του 1996 έως και σήμερα εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ ΦΜ, αρχικά ως αρχισυντάκτης και στη συνέχεια ως ραδιοφωνικός παραγωγός με καθημερινή εκ [ ... ]