Κυριακή Γονή (00)

goni kyriaki 2Η Κυριακή Γονή είναι εικαστικός. Η καλλιτεχνική της πρακτική συνδυάζεται με την έρευνα και εστιάζειστις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις τεχνολογίας και κοινωνίας. Μέσω πολυμεσικών εγκαταστάσεων καιαφηγήσεων εξετάζει θεματικές όπως η εξουσία και η διαχείρηση της πληροφορίας, η πρόσληψη και ηκατασκευή του εαυτού, η μνήμη, η λήθη, ο θάνατος.

Έργα της έχουν εκτεθεί σε φεστιβάλ και εκθέσειςδιεθνώς: The Wrong New Digital Art Biennale 2018 Santa Cruz, National Gallery of Victoria Triennial2017, Athens Biennial 2017, Tomorrows, Athens Digital Arts Festival, International Symposium ofElectronic Arts (ISEA21, Vancouver), SIGGRAPH2016 (California), Oddstream (Netherlands) κ.ά.

Ηπρόσφατη δουλειά της ‘Eternal U.Inc’ δημοσιεύθηκε στα Νέα της Τέχνης. Tο άρθρο της ‘DeletionProcess_Only you can see my history: Investigating Digital Privacy, Digital Oblivion, and Control onPersonal Data Through an Interactive Art Installation’ δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2016 τοLeonardo, Journal of Art, Science and Technology, του MIT, ενώ το ερευνητικό της έργο παρουσιάζεταισυχνά σε συνέδρια τέχνης και τεχνολογίας (SIGGRAPH2016, Renew2013, xArts2013).

Συνεργαζόμενημε φορείς και ινστιτούτα (Dutch Art Institute, Onassis Cultural Centre, Athens Science Festival κά),σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια ως προέκταση της καλλιτεχνικής και ερευνητικής της πρακτικής.

Έχειολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στα Εικαστικά (Ζωγραφική, Γλυπτική) και μεταπτυχιακές σπουδέςστις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, καθώς και στηνΚοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Ludwig-Maximilians-Universität στο Μόναχο, και στο University of Leiden στην Ολλανδία.

kyriakigoni.com

Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο…

“Eternal U Inc.” από την Κυριακή Γονή…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας