Άννα Φιλίνη

filini1Η Άννα Φιλίνη, απόφοιτος 1963, είναι αρχιτέκτων και ζωγράφος και έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε πέντε χρόνια, στη διάρκεια της Δικτατορίας στο τότε Δυτικό Βερολίνο, από όπου επέστρεψε στη Μεταπολίτευση.
Πρωτοεκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων το 1990 με το ψηφοδέλτιο της Μελίνας Μερκούρη, ενώ έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων επί 14 χρόνια και έχει εκλεγεί 5 φορές μέχρι το 2010. Ήταν πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, από όπου παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2012.
Το 1989 εντάχθηκε στον Συνασπισμό και εκλέχθηκε Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2007 έως το 2009. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ, από όπου αποχώρησε τον Απρίλιο του 2011.

Η Άννα Φιλίνη στην Άλλη Διάσταση...

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ηρώ Λάμπρου - Πεζοπούλου γεννήθηκε το 1912 και ήταν κόρη του Εμμανουήλ Πεζόπουλου, τακτικού καθηγητή των αρχαίων ελληνικών στο Παν/μιο Αθηνών και πρώτου εξαδέλφο [ ... ]