Σοφία Οικονομάκη (82)

oikonomaki sofiaΗ Σοφία Οικονομάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (1984 – 1989 ) , και πήρε πτυχίο με βαθμό «Άριστα». Από το 1990 διδάσκει στη μέση εκπαίδευση (1 ο Γυμνάσιο Σπάτων) , όπου ασχολείται με την επιμέλεια μαθητικών εκθέσεων ζωγραφικής και τη διοργάνωση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια μελετάει την τέχνη, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους με τα ήθη και τα έθιμά τους σε πολλές χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής, κάτι που εκφράζεται και μέσα από τη ζωγραφική της.
Έχει εκθέσει τα έργα της σε ατομική έκθεση στη γκαλερί «Αέναον», στην Αθήνα, και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Νίκος Αποστολόπουλος (66)

Ο Νικόλαος Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Μεταξύ 1961 και 1966 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Άφησε την Αθήνα το 1967 λίγο πριν τη Δικτατορία και πήγε στο [ ... ]