Αλίκη Μουστάκα (70)

Moustaka AlikiΗ Αλίκη Μουστάκα γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970. Αμέσως μετά και μέχρι το 1978 έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Ruprecht-Karl-Universität Heidelberg) στην Κλασική Αρχαιολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Αιγυπτιολογία. Το 1978 απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα και η διδακτορική της εργασία είχε θέμα: "Kulte und Mythen auf thessalische Münzen".

Το διάστημα 1978-1983 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για τις ανασκαφές της Ολυμπίας (υπό τη διεύθυνση του Dr. A. Mallwitz) και το 1986 εξελέγη σε θέση λέκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., και είχε παράλληλη απασχόληση στην Ακαδημία Αθηνών. Το 1990 εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή, το 1996 του Αναπληρωτή και το 2005 του Καθηγητή.

Είναι μέλος της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου και διδάσκει Αρχαϊκή και κλασική πλαστική, Τοπογραφία ιερών, Αρχιτεκτονική και πολεοδομία κλασικών χρόνων, Νομισματική, Ερμηνευτική, Μεταλλοτεχνία.

Το ανασκαφικό της έργο πρωτοξεκίνησε το 1975 στην Βαυαρία και ακολούθησαν η Τίρυνθα, η Αρχαία Ολυμπία, η Μίλητος και το Ηραίον Σάμου. Από το 2006 βρίσκεται πολύ συχνά στην περιοχή της Ναυπακτίας λόγω των ανασκαφών στο Ιερό στη θέση Ελληνικά Βελβίνας.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Armando Ortolano (86)

Ο Armando Ortolano γεννήθηκε στις 19.02.65 στο Kassel, Hessen με ιταλικό όνομα και αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα της Σχολής το 1986. Αποκλειστικά λάτρης των Φινλαδικών σκαφών (Φιν),  [ ... ]