Νίκος Αποστολόπουλος (66)

Ο Νίκος Αποστολόπουλος προετοίμασε και διενέργησε πολυάριθμα εθνικά (γερμανικά) και διεθνή ερευνητικά έργα με επίκεντρο τους τομείς της Ψηφιακής Μάθησης, των Ψηφιακών πολυμεσικών Αρχείων καθώς και τα διαδικτυακά ψηφιακά περιβάλλοντα διδασκαλίας και μάθησης. Ευάριθμες συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα εγχώρια και του εξωτερικού, αλλά και με εταιρείες, έχουν οδηγήσει σε πολυδιάστατες δραστηριότητες στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών στη μάθηση και την έρευνα. Για την επιτυχή διενέργεια έργων στον τομέα της Ψηφιακής Μάθησης και Ψηφιακής Έρευνας έχει λάβει μαζί με την ομάδα του στο CeDiS πολλές τιμητικές διακρίσεις. Είναι διεθυντής του διακρατικού έργου "Memories of the Occupation in Greece" (MOG) που έχει ως αντικείμενο τη προφορική Ιστορία της Κατοχής στην Ελλάδα μέσω μαρτυριών επιζώντων καθώς και την εκπόνηση σχολικού εκπαιδευτικού υλικού.

Στο ερευνητικό επίκεντρο του Νίκου Αποστολόπουλου βρίσκονται οι τομείς "διαδικτυακά ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ψηφιακής μάθησης", η "διδακτική πολυμεσικών συστημάτων διδασκαλίας και μάθησης", καθώς και η "ψηφιακή εκπαίδευση και μάθηση με βάση την έρευνα και την επίλυση προβλημάτων". Στο πεδίο της έρευνας συμμετέχει επίσης με ευάριθμες δημοσιεύσεις, ομιλίες και τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων (GML). Ο Νίκος Αποστολόπουλος συμμετέχει ως εμπειρογνώμων σε διάφορες επιτροπές και επιστημονικούς θεσμούς. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τα Νέα Μέσα στην Επιστήμη (GMW) και είναι μέλος της γερμανικής επιτροπής της UNESCO στο πεδίο „Επικοινωνία και Πληροφορία“.

 "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα"


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Πέτρος Πιτσίνης (74)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευ [ ... ]