Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας (90)

gouras andreas konstantinosΟ Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1990 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακά με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση και Διπλωματία (Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοικήσεως της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη θητεία του στοΠολεμικό Ναυτικό και είναι Μέλος τουΔικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το 2000 έγινεΑκόλουθος Πρεσβείας στο Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ 2000-2001 στηνΔιπλωματική Ακαδημία και από το 2001 έως το 2004 στηΔιεύθυνσιη Προσωπικού και Διοικητικής Οργανώσεως. Το 2003 έγινεΤρίτος Γραμματεύς Πρεσβείας και το ίδιο έτος συμμετείχεστην Ελληνική Προεδρία Ευρωπαϊκής Ενώσεως και από το 2004 διαδοχικά υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις:Διεύθυνσις χωρών Ρωσίας, Λευκορωσίας, Χωρών Καυκάσου & Ευξείνου Πόντου,Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα Αλβανίας (2004-2006).

Το 2006 έγινεΔεύτερος Γραμματεύς Πρεσβείας και ακολούθως υπηρέτησε στοΔιπλωματικό Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών (2006-2009).

Το 2008 προήχθη σεΠρώτο Γραμματέα Πρεσβείας και υπηρέτησε στηνΔιεύθυνση Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Σένγκεν (2009-10), ενώ συμμετείχεσε Ελληνική Προεδρία Οργανισμού Ασφάλειας & Συνεργασίας στην Ευρώπη. Μεταξλυ 2010 και 2013 ήταν στηνΔιεύθυνση Αραβικών Χωρών & Μέσης Ανατολής. Το 2011 έγινεΣύμβουλος Πρεσβείας Β’ και το 2013Σύμβουλος Πρεσβείας Α’. Μεταξλυ 2013 και 2015 υπηρέτησε στοΔιπλωματικό Γραφείο Προέδρου Βουλής των Ελλήνων και το διάστημα2015-2018 ήταν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα Aυστραλίας και Πρύτανις του Προξενικού Σώματος της Νοτίου Αυστραλίας. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα στην Διεύθυνση Εθιμοτυπίας.