Ντόρα Μπακογιάννη (72*)

mpakogianni(*) αν δεν είχε υποχρεωθεί να φύγει από την Σχολή θα αποφοιτούσε το 1972.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφή του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι επίσης αδελφή της Αλεξάνδρας, η οποία είναι επικεφαλής του ActionAid στην Ελλάδα, επίσης απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής (1975).
Στην Γερμανική Σχολή Αθηνών φοίτησε από το 1965 έως το 1968, όταν και αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά της λόγω της χούντας από την Ελλάδα και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή στο Παρίσι το 1972. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ήταν παντρεμένη με τον Παύλο Μπακογιάννη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.
Από το 1984 όταν ήταν υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το 1989 όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής υπηρετώντας από διάφορες υπουργικές θέσεις.
Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης, ενώ το 2011 ίδρυσε την «Δημοκρατική Συμμαχία», μετά από διαφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία όμως γεφυρώθηκε, επέστρεψε και ετέθη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εξελέγη τον Ιούνιο του 2012. Στις Εθνικές Εκλογές του 2015 επανεξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εξελέξη πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό Χανίων.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό της...

Δείτε τις αναφορές για την Ντόρα Μπακογιάννη...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Οικονόμου (67)

Ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε το 1950 και απεφοίτησε από την Σχολή το 1967. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως σ [ ... ]