Αμαλία Γιαννοπούλου (87)

giannopoulou amaliaΗ Αμαλία Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1969 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987. Άρχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών με τον Ελευθέριο Παπασταύρου και συνέχισε στο Ωδείο Φ. Νάκας με τον Δημήτρη Μαγκριώτη, απ' όπου και πήρε το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί». Συμμετείχε σε σεμινάρια ορχήστρας, καθώς και σε σεμινάρια βιολοντσέλου με τους F. Sellheim, Δημήτρη Πάτρα (Πόρτο Καρράς), A. Noras (Φεστιβάλ Pablo Casals), D. Schafran (Διεθνή Σεμινάρια Σλοβακίας) κ.ά.
Αμέσως μετά εμφανίστηκε σε συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σχήματα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Εκτός από την ενασχόλησή της με τη μουσική δωματίου συμμετείχε σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1998 συνεργάστηκε με τη μίμο Isabelle Schweitzer σε παραστάσεις παντομίμας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναλαμβάνοντας τόσο την μουσική επιμέλεια, όσο και την μουσική εκτέλεση εμφανίστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα (Χοροθέατρο Μετ' Εμποδίων, Θέατρο Τέχνης, Διπλούς Έρως, Θέατρο Τζένη Καρέζη, Contretemps Berlin Ensemble de Danse Baroque κ.ά.).
Από το 1995 είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου. Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε σε περιοδεία της Hellenica Camerata στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση "La follia" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Papalekas machte 1942 sein Abitur an der deutschen Schule im besetzten Athen und studierte danach Staatswissenschaften an der Universität Wien, der Universität Greifswald und der Universität Innsbruck. Alle diese Hochschulen waren vom Nationalsozialistischen System gleichgeschaltet worden. In Inn [ ... ]