Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke (06*)

papamathaiou matscke danaiΗ Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Σχολή έως το 2002 και αν συνέχιζε θα αποφοιτούσε το 2006.

Ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά ελλήνων βιολονιστών. Παίρνει τα πρώτα μαθήματα βιολιού στην γενέτειρά της. Ακολουθούν σπουδές στο Ειδικό Μουσικό Γυμνάσιο Belvedere στην Βαϊμάρη με τον J. Witter, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ με τον Igor Ozim και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου με την Tanja Becker – Bender.

Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε ηλικία 11 χρονών κάνει το ντεμπούτο της σε Μουσικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και αμέσως μετά ακολουθούν ρεσιτάλ σε πόλεις της Γερμανίας με ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου.

Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί στην Γερμανία, Η.Π.Α., Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Εσθονία, Φιλανδία, Σουηδία και Κύπρο και έχει συμπράξει ως σολίστ με πολυάριθμες Συμφωνικές Ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «ΚΑΜΕΡΑΤΑ», Mendelssohn Kammerorchester Leipzig, Thüringen Philharmonie κ.α.

Ως σολίστ αλλά και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου έχει παίξει στα πλαίσια Διεθνών Μουσικών Φεστιβάλ και σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως στο Gewandhaus της Λειψίας, στο Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Πεκίνου, στο «Festspiele Mecklenburg – Vorpommen», στο Διεθνές Φεστιβάλ Mendelssohn του Αμβούργου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Λευκωσία με την Pharos Arts Foundation, στο «Samos young artist Festival», στο «Molyvos International Music Festival» κ.α.

Ιδιαίτερη καλλιτεχνική ώθηση για την νέα βιολονίστα, αποτελούν οι συμμετοχές της σε Masterclass διακεκριμένων δασκάλων και καλλιτεχνών, όπως οι Ana Chumachenko, Zakhar Bron, Donald Weilerstein, Vanya Milanova, Boris Garlitsky, και Szymanowski Quartet.

Πολυάριθμα είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις, που έχουν απονεμηθεί στην νέα βιολονίστα σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς βιολιού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πρώτα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς «Andrea Postacchini» (Ιταλία) και «Henri Marteau» (Γερμανία).

Για τις εξαιρετικές της επιδόσεις έχει επανειλημμένα τιμηθεί με υποτροφίες από Διεθνή Κοινωφελή Ιδρύματα και Συλλόγους. Υπήρξε υπότροφος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», των Κοινωφελών Ιδρυμάτων «Deutsche Stiftung Musikleben», «Hermann und Milena Ebel Stiftung» και «Berenberg Bank Stiftung».

Στην δισκογραφία της συγκαταλέγονται τα CD: «Violin Recital» (IRIDA Classical, 2012) και «Σονάτες για βιολί και πιάνο: L.v.Beethoven, C. Debussy και M. Ravel» (IRIDA Classical, 2014).

Βραβευμένη από τον διεθνή οργανισμό «Yehudi Menuhin Live Music Now», συμμετείχε σε κοινωφελείς συναυλίες στην Γερμανία και από το 2018 είναι μέλος του διεθνούς τρίο εγχόρδων «Nichiteanu-trio».

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε παίζει σε βιολί του Carlo Ferdinando Landolfi, Μιλάνο 1760.

www.dematschke.com…

Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο…

Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε…

Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε και Ούβε Μάτσκε: Δύο διεθνείς καλλιτέχνες απογειώνουν τη μαγεία της μουσικής…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας