Μαργώ Περδίκη (75)

perdiki margoΗ Μαργώ Περδίκη (Αρχοντάκη) είναι φιλόλογος-καθ.χορού-χορογράφος. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1975. Σπούδασε Βυζαντινή Φιλολογία στο Παν.Αθηνών και Κολωνίας Δ.Γερμανίας , καθώς και χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) και στη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance ).

Εργάστηκε ως φιλόλογος στη ΓΣΑ από το 1983 -2000. Ως καθηγήτρια χορού διδάσκει στη δική της Σχολή που ίδρυσε το 1987 και η οποία από το 2006 έχει αναγνωριστεί ως Επαγγελματικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Χορευτικών Σπουδών (Approved Dance Centre R.A.D & I.S.T.D).

Ως χορογράφος συνεργάστηκε με γνωστούς παρουσιαστές (Ρ. Κορομηλά, Α. Μικρούτσικο, Ελ. Μελέτη κ.α.) σε τηλεοπτικά shows , θέατρα και χορευτικές ομάδες.

Το 2003 επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη ιδρύει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ- ΓΚΑΖΙ), του οποίου διετέλεσε Καλλιτεχνική Δ/ρια έως το 2010 που σταματάει τη δράση του λόγω της οικονομικής κρίσης. Στα 8 χρόνια του Φεστιβάλ με τη συμβολή των πρεσβειών και τη σταθερή υποστήριξη του GOETHE INSTITUT προσκαλεί καταξιωμένες ομάδες από όλο τον κόσμο, διοργανώνει σεμινάρια, προβολές, ανταλλαγές νέων χορευτών και νεανικών σχημάτων και κατορθώνει να το οδηγήσει σε διεθνή αναγνωρισιμότητα στον καλλιτεχνικό χάρτη με εξαιρετικές κριτικές.

Σήμερα είναι Tutor και εξετάστρια επαγγελματικού επιπέδου των οργανισμών Royal Academy of Dance και Imperial Society of Dance.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας