Γιάννης Βάγιας (71)

vayas ioannisΟ Γιάννης Βάγιας αποφοίτησε από τη Σχολή το 1971 και είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1976), Dr.-Ing. Πολυτεχνείου του Braunschweig (1981) Γερμανία και Μηχανικός Συγκολλήσεων του SLV Hannover. Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cluj-Napoca, Ρουμανίας. Διδάσκει μαθήματα σχεδιασμού μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών και γεφυρών. Έχει συγγράψει 11 βιβλία από τα οποία 3 σε γερμανικό εκδοτικό οίκο και έχει δημοσιεύσει περίπου 160 εργασίες και ανακοινώσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος σε 30 περίπου προγράμματα βασικής, και εφαρμοσμένης έρευνας με κύρια αντικείμενα την αντισεισμική συμπεριφορά μεταλλικών κατασκευών, την ανάλυση και διαστασιολόγηση σύμμικτων γεφυρών, τη συμπεριφορά ιστών τηλεπικοινωνιών, την αποτίμηση και σεισμική ενίσχυση ιστορικών κτιρίων και μνημείων, τη συμπεριφορά πανέλων σάντουιτς, σύμμικτων πλακών κλπ. με κύρια χρηματοδότηση από την ΕΕ, διάφορες Εταιρείες και τη ΓΓΕΤ.
Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών και γεφυρών και πραγματογνωμοσυνών για τα αίτια αστοχίας διαφόρων έργων από χάλυβα. Έχει ασχοληθεί με τη σύνταξη κανονισμών και προδιαγραφών, ως μέλος ομάδων σύνταξης των κειμένων του Ευρωκώδικα 3, στον οποίο είναι Εθνικός εκπρόσωπος. Από το 2011 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών και του Τομέα Δομοστατικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Νίκος & Γιάννης Μπελλώνιας (64)

Ο Νίκος και ο Γιάννης Μπελλώνιας, δίδυμοι γιοι του διακεκριμένου ιατρού Ευάγγελου Μπελλώνια, γεννήθηκαν στην Αθήνα και αποφοίτησαν από τη Σχολή το 1964. Κατόπιν  [ ... ]