Διανέλος Γεωργούδης (74)

georgoudis nelosΟ Νέλος Γεωργούδης γεννήθηκε στην Βραζιλία το 1956. Πήγε σχολείο στο Βόλο και στο γυμνάσιο στην Αθήνα όπου αποφοίτησε απο την Σχολή το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETHZ). Επίσης σπούδασε για ένα χρόνο Καλές Τέχνες στην Φλωρεντία.
Το 1981 μετανάστευσε στην Κόστα Ρίκα όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγητής στην σχολή πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα. Μετά από τρία χρόνια με τους καλύτερους φοιτητές του αλλά πρακτικά χωρίς χρήματα δημιουργησε την εταιρεία λογισμικού TecApro, και αργότερα την εταιρία τεχνολογίας και υπηρεσιών για το διαδίκτυο Hermes-Soft. Και οι δυο εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και απασχολούν σήμερα πάνω από 100 εργαζόμενους. Η δεύτερη εταιρία είναι πάροχος σημαντικών συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κόστα Ρίκα.
Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ζει με την σύζυγό του και την κόρη του στον Βόλο και ενώ επέλεξε να μην εργαστεί στην Ελλάδα, συνέχισε την σχέση με τις εταιρίες στο εξωτερικό. Το 2012 έγινε μέλος του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου του Κράτους με αντικείμενο κυρίως το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας, ενώ από το 2012 είναι στέλεχος του κόμματος "δημιουργία, ξανά!"
Είναι ειδικός στον σχεδιασμό αλγόριθμων (σχεδίασε έναν από τους 15 αλγόριθμους που πήραν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό για το πρότυπο κρυπτογράφησης AES), ενώ πέραν της πληροφορικής τον ενδιαφέρουν η φιλοσοφία και η τέχνη.
Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κωστής Βέρρος (65)

Ο Κωστής Βέρρος, γεννημένος στην Αθήνα το 1948 αποφοίτησε το 1965 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Ec [ ... ]