Αναστασία Κανέλλου (84)

kanellou anastasiaΗ Νατάσσα Κανέλλου αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1984 και σπούδασε Διατροφολογία στο πανεπιστήμιο “Justus Liebig”, Giessen, Γερμανίας, από το οποίο απέκτησε πτυχίο (Dipl. Oec. Troph.) και διδακτορικό δίπλωμα (PhD Oec. troph.) με αντικείμενο την «Επιστήμη της Διατροφής».

Είναι Διατροφολόγος (Dipl.oec. troph, Dr.oec.troph, Justus Liebig University Giessen, Γερμανίας ).

Από το 1990 έως και σήμερα έχει εργασθεί σε ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα διατροφής. Υπήρξε από το 1992 ως το 2002 μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης (ΠΕ) της ‘Έδρας Διατροφής και Βιοχημείας’ της ‘Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας’, δίδαξε ως λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (2000-2002). Από το 2003 ως 2012 ήταν τακτική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής στο Γενικό Τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων και από το 2013 ως σήμερα είναι τακτική καθηγήτρια του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, στο πρώην Τ.Ε.Ι. Αθήνας, σήμερα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει ετεροναφορές (citations) από διεθνή επιστημονικά άρθρα της.

Διαθέτει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ ήταν αρκετές φορές μέλος σε οργανωτική/επιστημονική επιτροπή συνεδρίων.

Έχει συντάξει ειδικά κεφάλαια σε συγγράμματα διατροφής, σχολικά βιβλία γυμνασίου ΟΕΔΒ, πανεπιστημιακές σημειώσεις. Είναι επισκέπτρια καθηγήτρια διατροφής σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια (teacher) ΕSPEN για σεμινάρια δια βίου εκπαίδευσης (LLL) στην Ελλάδα.

Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα της συμβούλου διατροφής- διαιτολόγου με δεκαετή εμπειρία στη διατροφική γονιδιωματική (DNA και διατροφική παρέμβαση).

Είναι μέλος του Γερμανικής Συλλόγου Διαιτολόγων, “Deutsche Gesellschaft für Ernährung – DGE, του Πανελλήνιου Συλλόγου διαιτολόγων (HAD), της Ιnternational Federation of Home Economics, της Ιnternational Society of Nutrigenetics and Nutrigenomics -ISNN, της European Association for Cancer Research – EACR, της Eλληνικής Eταιρείας Ιατρικής Διατροφής GRESPEN και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διατροφήs και μεταβολισμού – ESPEN

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας