Λεωνίδας Περέλλης (02)

perellis leonidas1

Ο Λεωνίδας Περέλλης αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 2002 και κατόπιν σπούδασε στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα κοινά. Ίδρυσε την Φοιτητική Παράταξη Πληροφορικής, μέσω της οποίας εκπροσώπησε το Σύλλογο Φοιτητών στο τμήμα και στην Πανεπιστημιακή Σύγκλητο για 4 συναπτά έτη.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου ολοκλήρωσε το Master του στο Informatics Management και εργάστηκε ερευνητικά για 3 χρόνια στο χώρο της Προστασίας της Ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο. Το 2011, ακούγοντας πλέον καθαρά το κάλεσμα του παιδαγωγού, επέστρεψε στην Αθήνα, αποφασισμένος να ασχοληθεί πλέον αποκλειστικά με τη διδασκαλία των παιδιών.

Ξεκίνησε την κατάρτιση του ολοκληρώνοντας την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και, εν συνεχεία, παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονων μορφών διδασκαλίας, παιγνιοποίησης και ανθρωποκεντρικής παιδαγωγικής (Gordon: Teacher Effectiveness Training).

Υπηρέτησε για 4 έτη ως καθηγητής Πληροφορικής στο Neue Schule Athen, ενώ παράλληλα προετοίμασε πλήθος παιδιών της Β-βάθμιας στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τον Προγραμματισμό.

Το 2017 συν-ίδρυσε την ομάδα «RPG4kids» όπου, μέσα από μελέτη της ανάπτυξης των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών του 21ου αιώνα, όπου ανέπτυξε τα παιχνίδια των «Μαθητευόμενων Μάγων». Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες αποσυνδεδεμένες (unplugged) δραστηριότητες και ένα curriculum με κεντρικούς άξονες την συναναστροφή, την κριτικήΑ διαβούλευση, την αμοιβαία κατανόηση και την επίλυση προβλημάτων, η ομάδα «RPG4kids» διαπαιδαγωγεί σήμερα παιδιά σε 2 διαφορετικά σχολεία, ενώ παράλληλα λειτουργεί το δικό της χώρο δημιουργικής απασχόλησης στην Ηλιούπολη.

Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί ως καθηγητής Πληροφορικής στο Παιχνιδαγωγείο και το Τριανέμι, ενώ παράλληλα υποστηρίζει μαθητές της ΓΣΑ στα θετικά μαθήματα που διδάσκονται στη γερμανική γλώσσα.

Ερευνητικά ασχολείται με τα αποτελέσματα της εισβολής της οθόνης στην εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών, και τις μεθόδους αποσυνδεδεμένης διδασκαλίας της Πληροφορικής (CS Unplugged).

Είναι παντρεμένος από το 2016 και έχει ένα γιο 2 ετών. Ζει με την οικογένεια του στο Νέο Ψυχικό. Παίζει επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων και τζαζ πιάνο.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας