Γιώργος Μαρκοπουλιώτης (78*)

markopouliotis giorgos(*) αν δεν είχε φύγει από την Σχολή θα αποφοιτούσε το 1978.

Ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1960 και φοίτησε στη Σχολή από το 1972 έως το 1974 και στη συνέχεια στην Σχολή Μωραΐτη έως το 1978.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Essex (Μαθηματικά), το London School of Economics (M.Sc. στην Επιχειρησιακή Έρευνα) και Imperial College of Science (στατιστική).

Η σταδιοδρομία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το 1987. Ο ιδιαίτερος τομέας ευθύνης του ήταν η περιφερειακή πολιτική, αλλά εργάστηκε επίσης σε ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή πολιτική της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, της Γεωργίας και της Αλιείας, των μεταφορών. Υπηρέτησε στα ιδιαίτερα γραφεία των επιτρόπων Bruce Millan και Monika Wulf-Mathies, αρμόδιων για τις Περιφερειακές Πολιτικές και το Ταμείο Συνοχής στις Επιτροπές Ντελόρ II και Σαντέρ, αντιστοίχως.

Κατά το διάστημα 2001-2006 διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ το 2006, αφού επέστρεψε στις Βρυξέλλες, διορίστηκε προϊστάμενος της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των αντιπροσωπειών στα κράτη-μέλη. Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 εργάστηκε ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, ενώ από τον Μάρτιο του 2012 υπηρέτησε ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.

Την 1η Φεβρουαρίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Eπικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας