Η Λένα Κορυζή γεννήθηκε το 1916 και ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του Αλέξανδρου Κοριζή, ο οποίος χαρακτηρίστηκε πρωθυπουργός του “δεύτερου ΟΧΙ” της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αφού είχαν εισβάλει οι Γερμανοί στην Ελλάδα, στις 18 Απριλίου 41, μετά από μια δραματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και εξ ίσου δραματική συνομιλία, με τον βασιλιά Γεώργιο τον Β’, ο Κοριζής αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις των Αγγλων, πήγε στο σπίτι του, και αυτοκτόνησε με το περίστροφό του (δυο σφαίρες στην καρδιακή χώρα), για να μην παραδώσει αυτός τη χώρα στους Γερμανούς.
Ο Αλέξανδρος Κοριζής (Κορυζής) είχε νυμφευθεί την Ελισάβετ Τσιτσάρα με την οποία απόκτησε τέσσερα παιδιά: την Αικατερίνη (παντρεύτηκε τον Χρήστο Σταθάτο), την Ελένη (Λένα), την Ειρήνη (Ρένα) και τον Γεώργιο (1922-1999), ο οποίος νυμφεύθηκε την Ευφροσύνη Γκλαβάνη.
Η Λένα εμφανίζεται στα μαθητολόγια της Αραχώβης από το 1927 στην πρώτη τάξη του Ελληνικού σχολείου έως και το 1933 στην Δ΄Γυμνασίου, πιθανώς δε να ολοκλήρωσε την φοίτησή της και να αποφοίτησε το 1934. Μετά το θάνατο του πατέρα της έγινε Κυρία επί των Τιμών της Βασίλισσας Φρειδερίκης , όπως και η Φρόσω Κορυζή, σύζυγος του αδερφού της Γεώργιου, η οποία ήταν Κυρία επί των Τιμών της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας .
Από το ρεσιτάλ του Μενουχίν
Στην δεύτερη σειρά, αριστερά, η κυρία Ναντίν Τσαλδάρη, σύζυγος του πρωθυπουργού Ντίνου Τσαλδάρη (σε πρώτο γάμο υπήρξε σύζυγος του Αγαμέμνονα Σλήμαν). Ακολουθούν η Μεγάλη Κυρία της Αυλής, Μαίρη Καρόλου, η Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας, Φρόσω Κορυζή και η Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Φρειδερίκης, δεσποινίς Λένα Κορυζή (νύφη και κουνιάδα).
Πίσω ο Παύλος Λελούδας, Αυλάρχης της Βασίλισσας Φρειδερίκης και η σύζυγός του.
Γάμος της πριγκίπισσας Τατιάνας Ράτζιβιλ με τον δρ. Ζαν Ενρύ Φρυσσώ στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου 1966.
Αριστερά, η κυρία Λελούδα και δίπλα ο σύζυγός της Παύλος Λελούδας, Αυλάρχης της Βασίλισσας-Μητέρας Φρειδερίκης. Αμέσως μετά (σε πρώτο πλάνο) η κυρία Παπαθανασιάδη, σύζυγος του Αυλάρχη του Βασιλέως στρατηγού Θεοδοσίου Παπαθανασιάδη, για τον οποίο προορίζεται η κενή θέση δίπλα της. Ο Αυλάρχης περιμένει στην καγκελόπορτα να υποδεχτεί τους Βασιλείς. Η άλλη κενή θέση προορίζεται για την Μεγάλη Κυρία της Αυλής, την Μαίρη Καρόλου, που φτάνει πάντα μαζί με τους Βασιλείς. Στην επόμενη σειρά, αριστερά ο Γεώργιος Κορυζής, γιος του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κορυζή που στα 1941, με την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα, αυτοκτόνησε. Εδώ βρίσκεται συνοδεύοντας την σύζυγό του, που κάθεται δίπλα του. Η Φρόσω Κορυζή (κόρη του Βολιώτη βιομηχάνου Βάγγου Γκλαβάνη, που εκτέλεσαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο) είναι η Κυρία επί των Τιμών της Άννας-Μαρίας, που εκείνη την εποχή την συνόδευε παντού και πάντα. Δίπλα της, η άλλη Κυρία επί των Τιμών της Άννας-Μαρίας, η κυρία Βελισσαροπούλου με τον σύζυγό της. Επόμενος στην σειρά ο Αυλάρχης της Βασίλισσας, Υποναύαρχος Δημήτριος Τσάφος. Στην επόμενη σειρά, ο Αρχηγός του Γραφείου του Βασιλέως Δημήτριος Μπίτσιος και η σύζυγός του. Μετά οι δυο πιστές Κυρίες επί των Τιμών της Βασίλισσας Φρειδερίκης, αριστερά η δεσποινίς Κορυζή (η κόρη του αυτόχειρα πρωθυπουργού) και δεξιά η δεσποινίς Παπαρρηγοπούλου (η κόρη του Ναυάρχου Στέφανου Παπαρρηγόπουλου).
Η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Επαμεινώνδας Πετραλιάς, η Ιωάννα Τσάτσου, και η Λένα Κορυζή επάνω στην κορυφή της σκάλας.