Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2015

Ακολουθεί το ημερολόγιο με τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών:

4 Νοεμβρίου 2015 (Τετάρτη): Κύκλος διαλέξεων του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΓΣΑ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στις 19.30΄ σε μια διάλεξη με τίτλο «Γερμανικός εξπρεσιονισμός και γαλλικός κυβισμός ως εκφάνσεις πανθεϊστικών παραδόσεων και ορθολογικών αντιλήψεων» στη βιβλιοθήκη της ΓΣΑ. Εισηγήτρια είναι η Ελένη Γέμτου, απόφοιτος της ΓΣΑκαι Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο ΙΦΕ (πρώην ΜΙΘΕ) στο ΕΚΠΑ (η διάλεξη θα γίνει στα ελληνικά). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο Αποφοίτων της ΓΣΑ (HYPERLINK “mailto:info@ex-dsathen.grinfo@ex-dsathen.gr).

6 Νοεμβρίου 2015 (Παρασκευή): Πομπή με φαναράκια

Σύμφωνα με το πνεύμα της γερμανικής παράδοσης της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου, το προνηπιακό και νηπιακό τμήμα σας προσκαλούν από τις 18.00΄ έως τις 20.00΄ στην πομπή με φαναράκια γύρω από τη Σχολή.

7 Νοεμβρίου 2015 (Σάββατο): Παζάρι

Το Δημοτικό σας προσκαλεί στο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00΄ έως τις 13.00΄ στο μπροστινό προαύλιο του Γυμνασίου.

8 Νοεμβρίου 2015 (Κυριακή): Αυθεντικός Μαραθώνιος

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών συμμετέχει για τέταρτη φορά με την ομάδα „Deutsche Schule Athen – Running Team“ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Μέλη της σχολικής κοινότητάς μας, μαθητές, γονείς, διδακτικό προσωπικό, απόφοιτοι και φίλοι της ΓΣΑ υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια και συμμετέχουν στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου, των 5 ή των 10 χλμ. που διενεργούνται παράλληλα. Στους φετινούς αγώνες η ομάδα μας τρέχει με το σύνθημα “Run to change diabetes”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη. Υπεύθυνος της ομάδας „Deutsche Schule Athen – Running Team“ είναι ο Χρήστος Κωνσταντινίδης (HYPERLINK “mailto:konstantinidis@dsathen<wbr< a=””>>.gr” t “_blank” konstantinidis@dsathen.gr).

18 Νοεμβρίου 2015 (Τετάρτη): Κύκλος διαλέξεων του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΓΣΑ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στις 19.30΄ σε μια διάλεξη με τίτλο «Προπολεμική αφαίρεση και γεωμετρία» στη βιβλιοθήκη της ΓΣΑ. Εισηγήτρια είναι η Ελένη Γέμτου, απόφοιτος της ΓΣΑκαι Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο ΙΦΕ (πρώην ΜΙΘΕ) στο ΕΚΠΑ (η διάλεξη θα γίνει στα ελληνικά). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο Αποφοίτων της ΓΣΑ (HYPERLINK “mailto:info@ex-dsathen.grinfo@ex-dsathen.gr).

20 Νοεμβρίου 2015 (Παρασκευή): Συναυλία των νικητών του διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική»

Η ΓΣΑ προσκαλεί στη συναυλία των νικητών του διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ. Θα παίζουν νέοι μουσικοί, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον ομοσπονδιακό διαγωνισμό το Μάιο στο Αμβούργο. Φέτος συγκαταλέγονται μάλιστα μαθητές των Αθηνών ανάμεσα σε αυτούς του επιλεγμένους μουσικούς: ο Νέστωρ Γερμανός (ΓΣΑ) σε ντουέτο μαζί με τον Αριστείδη Λύκο–Δεσύλλα (Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης). Αναμένουμε επίσης με χαρά ταλαντούχες εκπροσώπους των κατηγοριών βιολί/πιάνο και μιούζικαλ.

28 & 29 Νοεμβρίου 2015 (Σάββατο και Κυριακή): Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Η ευαγγελική και η καθολική κοινότητα σας προσκαλούν στο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνεται υπό την αιγίδα των γερμανόφωνων Πρεσβειών στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου από 10.00΄ έως 18.00΄ και στις 29 Νοεμβρίου από 10.00΄ έως 13.00΄. Για ερωτήσεις παρακαλούμε να απευθύνεστε στην κυρία Dürrbaum (HYPERLINK “mailto:weihnachtsbasar.athen@gmail.com” t “_blank” weihnachtsbasar.athen@gmail.com).

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας