Nowhere to hide του Zaradasht Ahmed

Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 12:00, KinderDocs, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε στην προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ Nowhere to Hide

Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ. Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του.

Η προβολή είναι κατάλληλη για θεατές από 15 ετών +

Μετά την προβολή στην Αθήνα θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ταινία, το προσφυγικό και τη δημοσιογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη σε εμπόλεμες ζώνες και χώρες σε κρίση. Καλεσμένοι ο δημοσιογράφος και παραγωγός του BBC Κώστας Καλέργης, ο φωτοδημοσιογράφος Γιώργος Μουτάφης και η Μαριάννα Οικονόμου, Σκηνοθέτης (The Longest Run).

Δείτε το τρέιλερ εδώ…

​Εδώ όλο το πρόγραμμα KinderDocs…

Η ταινία θα προβληθεί και για σχολεία (για μαθητές Γ’ Γυμνασίου, Α’ Β’ Γ’ Λυκείου & Φοιτητές) την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:00, και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ώρα 12.00 στο KinderDocs, φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Σας περιμένουμε !

Δήμητρα Κουζή

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας