Γ. Ψυχοπαίδης: "Επάγγελμα Ποιητής"

150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ

Γιάννης Ψυχοπαίδης
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΟΙΗΤΗΣ
Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη


Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013, από τις 7 μ.μ.
Σας προσκαλούμε, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης,
σε μια βραδιά με καλή μουσική, κρασί, μεζέδες και γιορτινή διάθεση.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη θα διαρκέσει
από τις 18 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2014.
Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

"Ο Καβάφης του Γιάννη Ψυχοπαίδη δεν είναι μια κλασική, παραδοσιακή σειρά πορτρέτων που προσπαθούν να ανταποκριθούν στη γνωστή φιλαρέσκεια και κοκεταρία του ποιητή. Είναι μια άσκηση ερμηνείας των κρυμμένων γνωρισμάτων που αποκαλύπτει σταδιακά το έργο του Αλεξανδρινού σε όσους το προσεγγίζουν με άδολες προθέσεις και χωρίς προκαταλήψεις. Η χρωματική γκάμα των πορτρέτων του, την οποία υπαγορεύει το κάθε φορά συγκεκριμένο θέμα, καθώς και η σχεδόν ανορθόδοξη σύνθεσή τους, κατακερματίζουν το πασίγνωστο πρόσωπο (ή μήπως, προσωπείο;) του Καβάφη και επιχειρούν μιαν ανασύνθεση, ικανή να συγκρατήσει και να μεταδώσει στον θεατή την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών του καβαφικού έργου".
Απόσπασμα από το κείμενο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Γιάννη Ψυχοπαίδη Επάγγελμα: ποιητής, Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Το βιβλίο περιλαμβάνει εικόνες εμπνευσμένες από τη μορφή και το έργο του Αλεξανδρινού φιλοτεχνημένες από τον καλλιτέχνη καθώς και μια ανθολόγηση 58 ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη από τον ζωγράφο.

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αλέξανδρος Κατραούζος (93)

Ο Αλέξανδρος Κατραούζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1993. Σπούδασε Μarketing & Επιχειρησιακή Έρευνα στo Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠ [ ... ]