Ενημέρωση για την εκδήλωση των 125 χρόνων ΓΣΑ

DSA 125 logoΑπό την Γερμανική Σχολή Αθηνών εκδόθηκε στις 17.6.2022 μία ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση του εορτασμού των 125 χρόνων της Σχολής, που απευθύνεται στους Απόφοιτους και η οποία βρίσκει τον Σύλλογο απόλυτα σύμφωνο:

Αγαπητές/οί απόφοιτες/οι της DSA,

Τις τελευταίες ημέρες, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε έντονη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ διαφόρων ομάδων στο Facebook σχετικά με τον επετειακό εορτασμό της DSA και θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν ορισμένα μέλη των ομάδων αυτών αναφορικά με την τελετή για την 125η επέτειο της ίδρυσης του Σχολείου μας. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας παράσχουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της τελετής, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος. Όπως είναι φυσικό, η διοργάνωση της τελετής σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσε στον αποκλεισμό κανενός από τα πολλά και διαφορετικά μέλη της σχολικής κοινότητας και γι’ αυτό θα θέλαμε να άρουμε τουλάχιστον την παρεξήγηση αυτή, θέτοντας υπ’ όψιν σας παρακάτω στοιχεία.

Πολύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, αναπτύχθηκε ένα λεπτομερές και εκτενές σχέδιο με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τον εορτασμό της 125ης Επετείου. Δυστυχώς, ο αρχικός αυτός σχεδιασμός που περιελάμβανε εορτασμούς, στους οποίους θα συμμετείχαν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας στο πλαίσιο μιας επετειακής εβδομάδας, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Στις αρχές του 2022, λοιπόν, έπρεπε να αποφασίσουμε αν και πώς, παρά την πανδημία, θα μπορούσε να διοργανωθεί μία μικρότερη τουλάχιστον τελετή για τον εορτασμό της 125ης επετείου ίδρυσης της DSA. Λόγω του ότι η εξέλιξη της πανδημίας ήταν ακόμη εντελώς αβέβαιη, σχεδιάστηκε μια μικρότερη εκδήλωση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της Σχολής, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας της Covid-19, όπως η τήρηση αποστάσεων κ.λπ. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα προσδιορισμού του μέγιστου αριθμού προσκεκλημένων σε 450-500 περίπου άτομα, στα οποία θα έπρεπε να εκπροσωπούνται επαρκώς όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας της DSA —γονείς, μαθητική κοινότητα, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου, απόφοιτες/οι της DSA, πρώην μέλη της διεύθυνσης/διοικητικού συμβουλίου της Σχολής, πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Αποφοίτων, γερμανόφωνα ιδρύματα, εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών και της πολιτικής ζωής, συνεργαζόμενα σχολεία, εξωτερικοί επισκέπτες κ.λπ. Επιπροσθέτως, λόγω του απαιτούμενου εκ των συνθηκών (και κυρίως για τις τελευταίες ομάδες) μεγαλύτερου χρόνου προγραμματισμού της εκδήλωσης οφείλαμε από πολύ νωρίς να αναλάβουμε δεσμεύσεις αναφορικά με το πλαίσιο του συνολικού εορτασμού.

Σε αυτήν τη διαδικασία επικεντρώσαμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας στη συμμετοχή των αποφοίτων της DSA, καθώς ήταν πολύ σημαντικό για μας να εκπροσωπηθούν, παρά την περιορισμένη χωρητικότητα, όλες οι χρονιές αποφοίτησης. Επιπλέον, στο βίντεο για την 125χρονη ιστορία του σχολείου που προβλήθηκε στην εκδήλωση, δώσαμε προσοχή στον τονισμό της μεγάλης σημασίας που έχουν οι απόφοιτοι για τη Σχολή μας.

Όσο και αν θα θέλαμε να γιορτάσουμε την ξεχωριστή αυτή επέτειο μαζί με όλους εσάς, ήταν αδύνατον, λόγω ακριβώς των περιορισμών που μας επέβαλε η πανδημία, να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, όπως τους αποφοίτους της DSA, τους γονείς της DSA κ.λπ.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μας,

Martin Schüller Annedore Dierker

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διευθύντρια Σχολής

Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Liebe Absolventinnen und Absolventen der DSA…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας