Ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος και το Μουσείο της ΑΕΚ

gasparinatos gerasimos mouseio nilsen henrikΟ Γεράσιμος Γασπαρινάτος είναι απόφοιτος του 1988, δικηγόρος, συγγραφέας ("Μέλαθρα, δολάρια, σουίτες, πετρογκάζ", "Ο Σπερχειός φλέγεται!") αλλά και σημαντικός συλλέκτης ενθυμίων της ΑΕΚ, προσφέροντας εδώ και πολύ καιρό εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την δημιουργία του Μουσείου της ομάδας, το οποίο είναι, ουσιαστικά, δημιούργημά του και το οποίο αναμένεται να δοθεί στο κοινό στις αρχές του 2023.

Το Μουσείο είναι αποτέλεσμα πολυετούς και επίμονης προσωπικής έρευνας, εργασίας και κόπου του Γεράσιμου, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε είδους αναμνηστικό, ιστορικές φανέλες της ομάδας, ντοκουμέντα, δημοσιεύματα, τρόπαια, φωτογραφίες από τη σχεδόν 100ετή ιστορία και πορεία της ομάδας και τα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, που κατά γενική ομολογία «στέκεται» με αξιώσεις δίπλα στους αντίστοιχους κάθε μεγάλης ομάδας και μόλις ανοίξουν οι πόρτες του θα μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν την αφιλοκερδή προσφορά του Γεράσιμου, όπως και των πολλών άλλων δωρητών.

Στην φωτογραφία ο Χένρικ Νίλσεν, Δανός επιθετικός, που αγωνίστηκε την περίοδο 1987-88 στην ΑΕΚ μαζί με τον  ο Γερασιμο Γασπαρινάτο.

 

 gasparinatos gerasimos mouseio nilsen henrik

Χένρικ Νίλσεν - Γεράσιμος Γασπαρινάτος

gasparinatos gerasimos mouseio mavros thomas

Το δελτίο του Θωμά Μαύρου

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Χρίστος Βερελής (68)

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1950 και αποφοίτησε το 1968 από τη Γερμανική Σχολή. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε διδακτορικό στ [ ... ]