Ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης στην Σχολή

1944 fotiadis negrepontis fokion 4

Ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης, μαθητής στην Αραχώβης των χρόνων του Πολέμου ήρθε στις 15 Νοεμβρίου 2019 στη Σχολή και έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου να ακούσουν ιστορίες από τα χρόνια των θρανίων του. Ο Φωκίων αναγκάστηκε να διακόψει την φοίτησή του στη Σχολή το 1944 λόγω του Πολέμου με αποτέλεσμα να συνεχίσει στη Σχολή Μακρή. Η Γερμανική Σχολή έκλεισε ως γνωστόν και παρέμεινε κλειστή μέχρι το 1956, όταν ξαναάνοιξε στην Μετσόβου. 
Περπάτησε από την πύλη, όπου τον υποδέχθηκαν οι καθηγήτριες και η ομάδα των μαθητών, έως την είσοδο του κτιρίου όπου η Διευθύντρια κα Annette Brunke-Kullik τον καλωσόρισε και όλοι πήγαν στην Βιβλιοθήκη όπου για δύο ώρες ο πρώην μαθητής "ανακρίθηκε" από τους νυν παρουσία και του Βιβλιοθηκάριου Johannes Müller. 
Σαν μαθητής προς μαθητές μίλησε για τα χρόνια του Πολέμου και της Κατοχής, μίλησε για τους συμμαθητές και τις συμμαθλητριές του, για τους καθηγητές, για τα μαθήματα. Αναφέρθηκε στην Γυμναστική, όπου όλοι ήσαν υποχρεωμένοι να γυμνάζονται μέσα στο κρύο με κοντομάνικα, κάτι που τον σκληραγώγησε και εν τέλει τον βοήθησε ώστε να μην προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες, παρότι αδύναμος και λίγο φιλάσθενος στα πολύ παιδικά του χρόνια.

1944 fotiadis negrepontis fokion 1 1944 fotiadis negrepontis fokion 2
1944 fotiadis negrepontis fokion 3  1944 fotiadis negrepontis fokion 5
1944 fotiadis negrepontis fokion 6 1944 fotiadis negrepontis fokion 7
1944 fotiadis negrepontis fokion 8 1944 fotiadis negrepontis fokion 9

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ