Emily Haber (75)

haberΗ Emily Oncken, σήμερα Emily Haber γεννήθηκε στη Βόννη το 1956, κόρη του διπλωμάτη Dirk Oncken και αποφοίτησε απο το γερμανικό τμήμα της Σχολής το 1975, όταν ο πατέρας ήταν Πρέσβης στην Ελλάδα.

Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και πήρε το διδακτορικό της υπό την επίβλεψη του ιστορικού Andreas Hillgruber με την εργασία της «Panthersprung nach Agadir : d. dt. Politik während d. zweiten Marokkokrise 1911», που αναφέρεται στη γερμανική εξωτερική πολιτική κατά την διάρκεια της δεύτερης κρίσης στο Μαρόκο το 1911.

Εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα το 1984 με αρμοδιότητα τις σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση και μεταξύ 1992 και 1996 διετέλεσε Πολιτιστικός Ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.

Το 2001 γίνεται Επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στη Μόσχα, το 2006 Πρέσβειρα και Αναπλ. Γενική Διευθύντρια με τομέα ευθύνης την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Τουρκία, ενώ το 2009 προάγεται σε Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ιούλιο 2011 ο Υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle την τοποθετεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Είναι παντρεμένη με τον Γερμανό διπλωμάτη Hansjörg Haber και έχει δύο παιδιά.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας