Wandertag #129: Τουρκοβούνια – Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

wtag129aΜαζευτήκαμε στο Μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ, όλοι στην ώρα τους, λιακάδα.

Είκοσι λεπτά ανάβαση μέσα από δρόμους της περιοχής.

Παίρνουμε και άλλους τρεις στον δρόμο, ομάδα ολόκληρη.

Φτάνουμε στο Αττικό Άλσος. Ένα φροντισμένο, αρκετά μεγάλο άλσος, ψηλά στην κορυφή των νότιων τουρκοβουνίων, με θέες παντού.

Μία ανάβαση από Πανόρμου με ήσυχους δρόμους είναι από: Χατζηκωσταντή > τρίγωνο στην άκρη του Γηροκομείου > Μαρτινέγκου > Μπόχαλη > περιφερική > Ελληνικού μας φέρνει στην νότια κύρια είσοδο του Αττικού Άλσους σε 25 λεπτά.

wtag129e Μέσα στο άλσος, θαυμάσια φροντισμένο, φτάνουμε στο ανατολικό άκρο του στα βραχάκια, από όπου υπάρχει θέα μεγάλη:

Δυτικά προάστια, Πάρνηθα με χιόνια, νταμάρια, Πεντέλη , ανατολικά προάστια μέχρι τον Σταυρό, Υμηττός.Βγαίνουμε απ’το τον ωραίο κήπο, κατεβαίνουμε στον κεντρικό δρόμο εκεί που η Πρωτοπαπαδάκη μπαίνει στο Ψυχικό και ονομάζεται 28ης Οκτωβρίου.

Παίρνουμε την ανηφορική Έβρου, πολυκατοικίες αριστερά, τουρκοβούνι δεξιά.Σύντομα μπαίνουμε σε μονοπάτι στο πάνω τέρμα του δρόμου.

Αρχίζει κόκκινη σήμανση σε άσπρο φόντο. Είμαστε μέσα σε παλιά νταμάρια. Μερικοί ποδηλάτες καθώς και αθλούμενοι/ες στο ορεινό τρέξιμο. Περνάμε έναν καναπέ, δύο δεξαμενές ΕΥΔΑΠ, πενήντα μέτρα άσφαλτος και πάλι μονοπάτι μέσα σε πεύκα.Είμαστε στην κορυφογραμμή, Γαλάτσι αριστερά, Ψυχικό δεξιά.Μετά μεγάλο πευκόδασος, μετά Άλσος Βεΐκου. Οι περισσότεροι τερμάτισαν την πεζοπορία τους εκεί.Λίγοι κάνουμε μία παραπάνω ανάβαση στον λόφο Φιλοθέης με τον βωμό Διός.Από αυτό το τελευταίο σημείο, μερικες κατέβηκαν στην Καποδιστρίου, μια πήγε στην καφετέρια του άλσους Βεΐκου και δύο περπάτησαν γρήγορα από συντομεύσεις πίσω στην Πανόρμου.

με πεζοπορικούς χαιρετισμούς από τους ex-DSA !

wtag129b
wtag129c
wtag129d
wtag129a

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας