Ιωάννα Παπαδοπούλου (87)

papadopoulou ioanna2Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, απόφοιτος του 1987, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απέκτησε το Πτυχίο της στην Κλασική Φιλολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του ιδίου πανεπιστημίου. Η μεταδιδακτορική της έρευνα, με αντικείμενο τα αρχαία αινίγματα και την επιβίωσή τους, εκπονήθηκε με διετή υποτροφία του ΙΚΥ στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Παν/μίου Αθηνών.

Από το 2012 μέχρι το 2019 ήταν (μόνιμη) Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης. Έχει υπηρετήσει ως Λέκτορας στην ίδια θέση και ως Junior Lecturer στο University of Glasgow. Επίσης έχει διδάξει (2002-2018) ως Καθηγήτρια-Σύμβουλος στη Θεματική Ενότητα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μίου και από το 2018 διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του ιδίου πανεπιστημίου. Δίδαξε ως Λέκτωρ (σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών και για τρία συναπτά ακαδ. έτη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: Τραγωδία, Κωμωδία, αρχαίο Θέατρο, Μέτρο και Μουσική, Ρωμαϊκό δράμα, Επίγραμμα, Λυρική ποίηση, Γεωγραφία. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως τον χώρο του ελληνο-ρωμαϊκού θεάτρου και της αρχαίας γεωγραφίας. Η μονογραφία της “Οι αντιφωνίες στα χορικά του Αισχύλου”, Αθήνα 2006, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2007 (Τάξη Γραμμάτων και Τεχνών). Σήμερα είναι μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας