""Κώστας Αξελός, η ζωή και το έργο του""

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα στον Κώστα Αξελό, στις 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στην Aula.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την γέννηση του φιλοσόφου (απεβίωσε το 2010), ο οποίος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα φοίτησε στην Γερμανική Σχολή της προπολεμικής περιόδου.

axelos 2014Θα προλογίσει η κα Κατερίνα Δασκαλάκη, Πρέσβης της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO
Για την προσωπικότητα και το έργο του φιλοσόφου θα μιλήσουν ο κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Δουατζής, δημοσιογράφος.


Ο Κώστας Αξελός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου 1924 και ήταν γιός εύπορης οικογένειας. Ο πατέρας του, από το Ρέθυμνο, ήταν παθολόγος, διευθυντής στον Ευαγγελισμό και η μητέρα του καταγόταν από παλιά αθηναϊκή οικογένεια. Τις πρώτες και τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στη Σχολή Μακρή και στο Βαρβάκειο Λύκειο παρακολουθώντας παράλληλα το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Γερμανική Σχολή. Στο αρχείο της ΕΡΤ υπάρχoυν δύο εξαιρετικές συνεντεύξεις του, όπου στην πρώτη ο ίδιος αφηγείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, τα χρόνια των σπουδών στο Παρίσι, το έργο του εν γένει κάνοντας και μία αναφορά στη Γερμανική Σχολή της οδού Αραχώβης (00:14:07), αλλά και στη δεύτερη (00:10:09), όπου γίνεται αναφορά στη Σχολή και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

axelos a axelos f

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Λίζα Μπόταση (63) (1945-2021)

Η Ελισσάβετ Μπόταση γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Σπούδεσε στην Σχολή Βακαλό με υποτροφία και ακαολούθως έκανε κεραμική στο εργαστήριο τη [ ... ]