120+1 Χρόνια: το βιβλίο του Jens Godber Hansen

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η επανέκδοση (με προσθήκη της ελληνικής μετάφρασης) του έργου “Das Dörpfeld-Gymnasium in Athen: Geschichte und Gestalt einer deutschen Auslandsschule” του Jens Godber Hansen. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου και το βιβλίο θα διατίθεται από τον Σύλλογο των Αποφοίτων αντί 10€.

hansen diafimisi

Το βιβλίο καλύπτει την ιστορία της παρουσίας των Γερμανών στην Ελλάδα από το 1832, όταν ο βασιλιάς Όθων ήρθε στην χώρα μας, μέχρι το 1970, όταν το σχολείο μετακόμισε στο Μαρούσι εγκαταλείποντας τα νοικιασμένα σπίτια της Μετσόβου. Το υλικό και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται έχουν τεράστιο ενδιαφέρον μιάς και καλύπτουν μία περίοδο άγνωστη στο ευρύτερο κοινό και βεβαίως, ακολουθείται η πορεία του σχολείου από την πρώτη ημέρα στην οδό Σκουφά το 1896 μέχρι στις σημερινές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Να θυμίσουμε ότι το βιβλίο αυτό πρωτοκυκλοφόρησε στο γερμανικά το 1970 και εξαντλήθηκε. Ο Σύλλογος Αποφοίτων αποφάσισε να το επανεκδώσει σε δύο γλώσσες (ελληνικά και γερμανικά) προσφέροντας το μοναδικό αυτό έργο σε γερμανόφωνους και μη γονείς, μαθητές απόφοιτους και φίλους.

Το βιβλίο τυπώθηκε με την ουσιαστική βοήθεια της ευγενικής χορηγίας του Γιώργου Μανωλόπουλου, ιδιοκτήτητη της κατασκευαστικής εταιρείας CANTREVA, που κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας