Wandertag #75: Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 – Πάρνηθα

Πάρνηθα: Ανάβαση-Μικρή Χούνη > Κατάβαση-(μεγάλη) Χούνη

Χειμερινή μέρα Γενάρη με θερμοκρασίες από καιρούς (θερμοκηπίου) που έρχονται. Γκρίζα, πάντως δεν έβρεξε. Λίγα δείγματα χιονιού στην Αγ. Τριάδα στα χίλια μ. υψόμετρο. Είχα πει στην Αθηνά να φέρει γκέτες για το χιόνι, και άλλοι επίσης φέρανε. Μάταιες ελπίδες μου..

Τελευταία μέρα των γιορτών, τ’Αη Γιαννιού, πολύς κόσμος στην Πάρνηθα, πολλά αυτοκίνητα και μερικοί πεζοπόροι.

Γιορτάζει ο Γιάννης μας. Είναι στο τηλέφωνο συχνά, να δέχεται ευχές. Πήρε και τα συγχαρητήριά μας για σημαντική προαγωγή του στην δουλειά. Το κινητό πολύ χρήσιμο. Όμως μας δένει πίσω στην πόλη. Είναι μαζί και ο Ολυμπο-νίκης Χρήστος. Πέρσι, ε πρόπερσι, κάναμε τον Μύτικα 2918μ. μαζί.

wtag75a

Από το Τελεφερίκ, πήραμε τον χωματόδρομο που φέρνει στο μονοπάτι της μικρής Χούνης, μιας ρεματιάς που ανεβάζει στην Αγ.Τριάδα, στην περιφερική άσφαλτο στα ψηλά. Δασωμένο πυκνά, ακόμα και ψηλά εκεί που έφτασε η πυρκαϊά, έχουν ψηλώσει νέα πευκάκια, πουρνάρια και όσα έλατα γλύτωσαν. Δίνει μιά φρέσκια εικόνα ζωογόνησης. Ένας καμμένος κορμός, είναι δεκαετία πιά, κρατά βρόχινο νερό.

Η διαδρομή έχει δύο καταρράκτες. Έστω και λίγο νερό το κάνει πολύ γλυστερό για ανάβαση. Ευτυχώς είναι στεγνά και σκαρφαλώνουμε. Φοβάμαι την σκυλίτσα Άλμπα αλλά τα καταφέρνει περίφημα. Παίρνει φόρα και σκαρφαλώνει απότομο, λείο βράχο. Μετά δέχεται τα υγχαρητήρια και χάδια μας.

Μας χαιρετούν και δυό ελάφια από την απέναντι πλαγιά. Στην άσφαλτο, δίπλα στην πηγή, κάνουμε στάση για μάσες. Περνάνε αυτοκίνητα. Ένας σταματά και βγάζει τα παιδάκια του να δουν το βουνό.

Δεν θα γράψω ότι στα ζόρια της ανάβασης σκίστηκε ενός το παντελόνι. Κάτι τέτοιο θα ερμηνευτεί ως φτηνό κόλπο να αυξηθούν οι συμμετοχές στις πεζοπορείες. Ε λοπόν Οχι. Είμαστε κάθετα ενάντιοι σε τέτοια τεχνάσματα με σκισμένα παντελόνια.Οι ορειβάτες έχουμε αρχές!

Κατεβήκαμε από την μεγάλη Χούνη, εύκολα και γρήγορα.

Καλή χρονιά 2018! πεζοπόροι DSA

wtag75b wtag75c
wtag75d wtag75e
wtag75f wtag75m
wtag75g wtag75h
wtag75i wtag75j
wtag75k wtag75l

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας