Wandertag#108: Νότιος Υμηττός (Μαυροβούνι) – Κυριακή 11 Απριλίου 2021

wtag108f

Είναι μέρες <<εκτόνωσης>>. Το λέει ο υπουργός όχι εγώ. Πήγαμε στον νότιο Υμηττό από Τερψιθέα Άνω Γλυφάδας. Πιό κάτω είναι οι ταβέρνες της Βάρης. Ανεβήκαμε σε ρεματιά, δασωμένη με λίγα ψηλά-παλιά πεύκα και ένα ανοιχτό πράσινο χαλί από νέα πευκάκια. Αναγέννηση μετά από φωτιά. Η ομάδα μας αριθμεί έντεκα και την σκυλίτσα Νοέλ του Αντώνη. Στην πρώτη ανηφόρα η Νοέλ, με λεπτότητα, γύρισε ανάποδα, πορευόμενη προς τα κάτω. Χωρίς γαυγίσματα η πείσμα. Εμείς, μαλακά, της δείχνουμε ότι , παράλογα, μας αρέσει να ακολουθούμε την ανηφόρα. Σε διάφορες στάσεις αυτό επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές! Λέτε να έχουμε πρόβλημα;

Μήπως τα ιδανικά της ορειβασίας είναι ζουρλά; Λέω. Πάντος η Νοέλ έχει ένα επίπεδο.

Φτάνουμε σε περιοχή ..βραχωδών ορέων. Ομαλά η κοφτερά, όλα είναι καθαρή πέτρα. Δεν ξέρω για τα επώνυμα βραχώδη όρη αλλά ο Υμηττός σίγουρα ανήκει στο κλάμπ. Χώμα δεν πατήσαμε και πολύ, όλες τις ώρες της υπόλοιπης πορείας μας.

Στο σημείο αυτό κάνουμε στάση. Η Νάντια και ο Δημήτρης κουράστηκαν και προτιμούν να μην ακολουθήσουν άλλο.Για να μην χαθούν επιστρέφοντας ο Αντώνης δίνει οδηγίες: — Μόλις δείτε ένα δέντρο, έχει δύο θάμνους μετά! Και η πέτρα! πετάγεται ο Χρήστος. — Μόλις δείτε την πέτρα αμέσως στρίβετε δεξιά μην χάσετε τον δρόμο για το αμάξι σας…Με αυτές τις χρήσιμες οδηγίες τα παιδιά πήραν την κατηφόρα.

Σύντομα φτάνουμε σε διάσελο. Πολυκατοικίες και ο Σαρωνικός από την μιά. Το Ελ.Βενιζέλος, τα μεσόγεια και ο Ευβοϊκόςαπό την άλλη. Ψηλός θαμνότοπος. Καλή σήμανση.Πιάνουμε την τελευταία ανηφόρα με τους Ακύλα και Άλκη μπροστά. Ανήφορος αλλά λέμε να ‘ναι όσο δέκα πολυκατοικίες ψηλό;Τι ψυχή έχουν δέκα πολυκατοικίες; Πράγματι, σε λίγο, μέσα σε λαμπρή λιακάδα, κάνουμε κορυφή Μαυροβουνιού. Καθόμαστε. Ωρα για νερό και ένα κάτι τις.

Θέα θάλασσας πολυκατοικιών , η μαρίνα του Αγ.Κοσμά, το Ελληνικό.Βόρεια η λάκα Χαλιδούςο κυρίως Υμηττός μας χαιρετά το Ελ.Βενιζέλος κλπ,Στρώμα, Σταυραετός κορυφές του νότιου Υμηττού νότια και δυτικά προς τον Σαρωνικό.Γυρίσαμε εύκολα.Με πεζοπορικούς χαιρετισμούς απόφοιτοι της DSA

wtag108m

wtag108a wtag108b
wtag108c wtag108d
wtag108e wtag108h
wtag108g wtag108k
wtag108l

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας