Αντώνιος Κολιάδης (94)

koliadis antoniosΟ Αντώνιος Κολιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16.9.1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Σπόυδασεστο Iνστιτούτο Oθωμανικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (1997-98) και πήρεΠτυχίο «Magister der Philosophie» στις Βυζαντινές/Νεοελληνικές Σπουδές και στη Γενική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 2000. Το 2003 έκανεΔιεθνείς Σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία της Μόσχας και ακολούθωςστην École Nationale d´Administration στο Παρίσι αποκτώντας το ίδιο έτοςΜεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών σε Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο, Διεθνή Οικονομικά και Διπλωματική Ιστορία στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης. Τέλος το 2005 πήρε το Πτυχίο του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια χρονιά εισήχθη στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και μετετέθη στηνΠρεσβεία της Ελλάδας στο Μόσχα. Το 2006 προήχθη σεΑκόλουθο Πρεσβείας στο Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών και το 2008σε Γραμματέα Πρεσβείας Γ’, ενώ την ίδια χρονιά υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Το 2012 προήχθη σεΓραμματέα Πρεσβείας Β’ και το 2014 σε Γραμματέα Πρεσβείας Α’. Το 2015 ανέλαβε την θέση του Προξένουτης Ελλάδας στην Πέρθη.

Το 2017 προήχθη σε Σύμβουλο Πρεσβείας Β’. Το 2019 προήχθη σε Σύμβουλο Πρεσβείας Α’. Από τον Ιανουάριο του 2020 υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στη Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας