«125 χρόνια Γερμανική Σχολή Αθηνών στο Καλειδοσκόπιο»

Κυκλοφόρησε το επετειακό λεύκωμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και η Διευθύντρια της Σχολής έστειλετην ακόλουθη ανακοίνωση:

dsa 125 epeteiako lefkoma

Aγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί απόφοιτοι,

«125 χρόνια Γερμανική Σχολή Αθηνών στο Καλειδοσκόπιο»

Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφορεί το νέο επετειακό λεύκωμα της DSA. Διαμορφώθηκε και τυπώθηκε το 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 χρόνων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Αυτό το λεύκωμα είναι μία πολυφωνική ανασκόπηση 125 χρόνων, μια κερδισμένη ματιά σε ένα καλειδοσκόπιο, με δυναμικούς αντικατοπτρισμούς, που συνυφαίνουν στη ροή του χρόνου τον υπέροχο μικρόκοσμο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Αξιοποιώντας τη δομή ενός καλειδοσκοπίου μεταποιήσαμε τα κάτοπτρα σε έξι κεφάλαια για να οπτικοποιήσουμε αυτή τη διαχρονική περιήγηση: ένας χάρτης του χρόνου της DSA, μία δυναμική κάτοψη του κτηριακού συγκροτήματός της, οι δομικές αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου μας, η πλουραλιστική καθημερινότητα εντός και εκτός διδακτικών ωρών, κάποιες ξεχωριστές στιγμές που γεννήθηκαν από ζυμώσεις του ανθρώπινου δυναμικού της Σχολής κάθε ηλικίας, και ένας σωρός αναμνήσεων εν είδει προσωπικής ρετροσπεκτίβας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους και όσες μοιράστηκαν μέσω των κειμένων τους τη δική τους οπτική για τα 125 χρόνια DSA στο Καλειδοσκόπιο.

Το επετειακό λεύκωμα «125 χρόνια Γερμανική Σχολή Αθηνών στο Καλειδοσκόπιο» διατίθεται αποκλειστικά στη Σχολή.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Annedore Dierker

Διευθύντρια

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας