Παυλίνα Καραναστάση (74)

karanastasi pavlinaΗ Παυλίνα Καραναστάση γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974.Έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Xαϊδελβέργης, και το 1984 απέκτησε το διδακτορικό της διπλώματος (DrPhil, 1984) μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Untersuchungen zur kaiserzeitlichen Plastik in Griechenland. Kopien, Varianten und Umbildungen nach Aphrodite- und Athena-Typen des 5. Jhs. v. Chr.».
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1986 με εξάμηνη απασχόληση στη B' Eφορεία Προϊστορικών και Kλασικών Aρχαιοτήτων και το 1987, συμμετείχε στο πρόγραμμα της Aκαδημίας Aθηνών Tabula Imperii Romani. Από το 1987 έως το 1995 δίδασκε Kλασικής Aρχαιολογίας ως συμβασιούχος στο Tμήμα Iστορίας του Iονίου Πανεπιστημίου, και από το 1995 έως το 2005 ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το 2005 εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Kλασικής Aρχαιολογίας στο Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Kρήτης στο Pέθυμνο.Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Aρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Γλυπτική Eικονογραφία των Pωμαίων αυτοκρατόρων, στα ζητήματα ιστορικής ερμηνείας και στον «εκρωμαϊσμό» των ανατολικών επαρχιών της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

H Θεοδώρα (Ντόρη) Μηνιάτη γεννήθηκε το 1953 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1971. Πρωτοεμφανίστηκε στον πανελλήνιο αθλητισμό το 1967, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4x [ ... ]