Απόστολος Σερράος (44) (1926-2008)

Ο Απόστολος Σερράος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Τήνια και έφυγε από τη ζωή, μετά από μακρά και εξελισσόμενη ασθένεια, το 2008.

Πρωτοεμφανίζεται στα Μαθητολόγια της Αραχώβης το έτος 1938-39 ατην Α’ Γυμνασίου και απαρμένει έως το έτος 1942-43 στην Ε’ Γυμνασίου, όμως είναι πιθανόν να φοίτησε και την επομένη χρονιά 1943-44.

Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία, μερικά χρόνια μετά την αποφοίτησή του, και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ήδη από τα εφηβικά του χρόνια διακρινόταν για το πάθος του για τη γνώση και τη μάθηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιστορία, την ελληνική και ξενόγλωσση Λογοτεχνία καθώς επίσης και τη Φιλοσοφία. Μιλούσε και έγραφε με άνεση, πέρα από τα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Μεγάλη του αγάπη υπήρξε επίσης και η Φωτογραφία. Ως ένα από τα πρώτα μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, περιηγήθηκε ήδη από τη δεκαετία του 1950 την Ελλάδα και φωτογράφησε τοπία της Ελλάδας, αλλά και ανθρώπους της εποχής, στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Άσκησε για μια σχεδόν 40-ετία την ενεργό μαχόμενη δικηγορία, όμως τον ελεύθερο χρόνο του γέμιζε πάντα η αγάπη του για την οικογένειά του και για τα βιβλία του.

(πηγή: ο γιός του Απόστολου, Κώστας Σερράος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ)

Η ταράτσα της Αραχώβης από το αρχείο του Απόστολου Σερράου…

Μια πολύ σημαντική δωρεά δέχτηκε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας