“Έφυγε“ ο Karl Mallwitz (’77)

Δεν είναι πια κοντά μας ο Karl Mallwitz (1977, γερμανικό τμήμα). Η Αλίκη Μουστάκα (’70) η οποία είναι φίλη με όλη του την οικογένεια και συνεργάτιδα του πατέρα του, με μεγάλη συγκίνηση μας λέει:

“Στις 14 Ιουλίου “έφυγε” εντελώς ξαφνικά από τη ζωή στα 64 του χρόνια στην Αίγινα όπου, από παιδί περνούσε τις διακοπές του, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου του Wismar και απόφοιτος της Σχολής μας (1977) Karl Mallwitz. Είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα ως τριτότοκος γιός του Dr. Ing. Alfred Mallwitz, του επί 30 χρόνια εξέχοντα επιστήμονα, αρχιτέκτονα-αρχαιολόγου, του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και μετέπειτα Διευθυντή των ανασκαφών της Αρχαίας Ολυμπίας. Μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, επίσης αποφοίτων της Σχολής, του Detlef (’70) και του Friedrich (’75) δεν διατήρησε μόνο την στενή σχέση με την Ελλάδα αλλά και μιλούσε ελληνικά σαν Έλληνας.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Technische Universität του Βερολίνου όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με το διδακτορικό δίπλωμα. Από το 1994 έως το 2012 δίδαξε ως καθηγητής στη Fachhochschule Neubrandenburg και κατόπιν στην Hochschule Wismar / Fakultät für Ingenieurwissenschaften. Στην ακαδημαϊκή του πορεία ανέπτυξε πολλές συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus και ιδιαίτερα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο οποίο δίδαξε αρκετές φορές ως επισκέπτης καθηγητής.

Εκτός από την ακαδημαϊκή του καρριέρα ήταν ένας εξαιρετικά ζεστός άνθρωπος με χιούμορ και με κέφι για τη ζωή, ανάμεσα στα άλλα ήταν και εξαιρετικός μάγειρας! Στις προθέσεις του μετά τη συνταξιοδότησή του σε δύο χρόνια ήταν να έρχεται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα.

Όμως η μοίρα θέλησε αλλοιώς. Τώρα αναπαύεται ατενίζοντας για πάντα τη θάλασσα στον κόλπο της Κολόνας που τόσο αγαπούσε.”

Ο Σύλλογος στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, την κόρη του, τα δυο αδέλφια του, καθώς και τους παλιούς του φίλους, που προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτή την τόσο οδυνηρή απώλεια.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας