Νανώ Μαρινάτου (68)

marinatou nanno1Η Ναννώ (Ουρανία) Μαρινάτου είναι τακτική καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις από το 2001. 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1968. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Colorado, από όπου πήρε το διδακτορικό της το 1979. Έχει διδάξει σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως στο Oberlin College του Ohio, στο Bergen της Νορβηγίας και στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία.
Έχει πάρει μέρος στις ανασκαφές Ακρωτηρίου με τον πατέρα της Σπυρίδωνα Μαρινάτο (1974) και στις ανασκαφές του Manfred Bietak στην Tell el Dab'a της Αιγύπτου (1993 – 1997). Ειδικεύεται στην ιστορία της θρησκείας και ασχολείται με τις αρχαίες θρησκείες του Αιγαίου και της Αιγύπτου. Επίσης μελετά τις θρησκευτικές αντιλήψεις του Ομήρου, του Ηροδότου και του Θουκυδίδη.
Έχει γράψει περίπου 100 άρθρα και πάνω από 7 βιβλία. Ακολουθούν εδώ τα κυριότερα: Thucydides and Religion (1981), Art and Religion in Thera (1984), Minoan Religion (1993), The Goddess and the Warrior (2000), Minoan Kingship and the Solar Goddess (2010), Sir Arthur Evans and Minoan Crete (2014) και το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο της στα ελληνικά : Ακρωτήρι – Σαντορίνη – Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας (2014, εκδόσεις Μίλητος).

Το 2018 έδωσε μία διάλεξη στο Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθήνας με τίτλο: "The New Minoan Religion: Was Evans or Nilsson Right?"...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Έλενα Παπαβασιλείου

Γεννήθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας, ενώ σε ηλικία 12 χρονών μετακόμισε στην Αθήνα. Τελειώνοντας τη Γερμανική Σχολή, σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα από όπου αποφοίτησ [ ... ]