Δημήτρης Δρούτσας (87*)

droutsas

(*) αν δεν είχε φύγει από την Σχολή θα αποφοιτούσε το 1987.

Ο Δημήτρης Δρούτσας γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968. Φοίτησε επί σειρά ετών στο γερμανικό τμήμα της Γ.Σ.Α. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
Το 1994 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης (Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien) και παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel.
To Σεπτέμβριο του 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου και το 2008 χρέη Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα διεθνή ΜΜΕ και ως προς τις δραστηριότητες του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το 2009 ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και εν συνεχεία από το Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Ιούνιο 2011 Υπουργός Εξωτερικών.

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Σωσώ Χουτοπούλου - Κονταράτου (42) (1923-1984)

Η Χρυσή Χουτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1923 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1942. Παρακολούθησε μαθήματα στην ΑΣΚΤ (1943-44) και σπούδασε γλυπτική και σ [ ... ]