Στράτος Ντάσης

dasis stratosΟ Στράτος Ντάσης γεννήθηκε το 1942 στο Τέροβο Ιωαννίνων, όπου πήγε στην Α’ Δημοτικού, ενώ συνέχισε τις υπόλοιπες τάξεις στην Πρότυπη Ζωσιμαιαία Σχολή των Ιωαννίνων. Εκεί ξεκίνησε και στην Α’ Γυμνασίου του 8ταξίου (στην ουσία σήμερα αντιστοιχεί στην Γ΄Γυμνασίου) και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Νυκτερινό Παράρτημα του Γυμνασίου Θηλέων Καλλιθέας στην Αθήνα, όπου πήρε το απολυτήριό του στην 8η τάξη.

Την περίοδο 1960-61 μπήκε με εξετάσεις στο Χημικό του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του το 1966. Διετέλεσε Πρόεδρος έτους σε όλες τις χρονιές του Χημικού και μέλος του ΔΣ του “Αριστοτέλη”, του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικομαθηματικής και το 1964-65 διετέλεσε και Πρόεδρος της Σπουδάζουσας της ΕΔΑ μαζί με τον Σωτήρη Πέτρουλα.

Το 1968, μετά την στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε στο τότε Αθηναϊκό Φροντιστήριο, αλλά επειδή το 1969 κρίθηκε ως “μη νομιμόφρων” δεν μπόρεσε να εγγραφεί στην Επετηρίδα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Με την διάσπαση του Αθηναϊκού Φροντιστηρίου σε “Ηράκλειτο”, “ΑΛΦΑ” και “Αθηναϊκό” εργάζεται διαδοχικά στον Ηρακλειτο, στο ΑΛΦΑ και στο Αττικόν, ενώ από το 1970 έως το 1974 παραδίδει ιδιωτικά μαθήματα χημείας με τον Κώστα Μανωλκίδη, από τους ιδρυτές του Ηράκλειτου.

Μετά την Δικτατορία, το 1974, και έως το 1978 πήγε στον Ηρακλειτο, όπου συνάντησε τον Νίκο Βασιλείου και έτσι ήλθε στην Γερμανική Σχολή και μαζί και με τον Γιάννη Πουλάκη δίδαξε Χημεία το 1976 στην Γ’ Γυμνασίου.

dasis stratos 1

με τον Χρήστο Μπαλόγλου

dasis stratos 2

με την σύντροφό του Ruth Πετρόγγονα, γερμανικής καταγωγής, που έχει μία εγγονή, την Μελίνα Αγγελοπούλου, στην Γερμανική Σχολή

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας