«Οι περιπέτειες του φιλέλληνα μουσικού Ντάνιελ Έλστερ»

parisianou 31052023 Παρουσίαση βιβλίου «Οι περιπέτειες του φιλέλληνα μουσικού Ντάνιελ Έλστερ»,
Μουσείο Φιλελληνισμού, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 19:00

Ο Γερμανός φιλέλληνας Ντάνιελ Έλστερ ήρθε τον Ιανουάριο του 1822 στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε ως επίατρος στο Τάγμα των Φιλελλήνων, και αφού επέζησε της ολέθριας Μάχης του Πέτα, μετά από πολλές περιπέτειες, επέστρεψε στην πατρίδα του και έκανε καριέρα στη Γερμανία και στην Ελβετία ως διάσημος μουσικός.
Μαζί με τον φίλο του, τον ρομαντικό συγγραφέα Λούντβιχ Μπέχσταϊν, συνέγραψε εκτενή απομνημονεύματα, τα οποία εκδίδονται για πρώτη φορά στα ελληνικά με πλούσιο σχολιασμό, πλήθος απεικονίσεων καθώς και πρωτότυπο αρχειακό υλικό.

parisianou 31052023


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Σωσώ Χουτοπούλου - Κονταράτου (42) (1923-1984)

Η Χρυσή Χουτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1923 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1942. Παρακολούθησε μαθήματα στην ΑΣΚΤ (1943-44) και σπούδασε γλυπτική και σ [ ... ]