Τα καπέλα μπορσαλίνο έγιναν γνωστά από τον Χάμφρευ Μπόγκαρτ στην Καζαμπλάνκα και τον Χάρισον Φορντ στον Ιντιάνα Τζόουνς, τα αγαπούσε ο Μάικλ Τζάκσον, έχουν φορεθεί από τους διασημότερους σταρ και θεωρούνται τα πιο διάσημα καπέλα στον κόσμο.
Στις αρχές του 20ου αιώνα γύρω στο 1905 ο Αλέξανδρος Ολιβιέρης (Olivieri) φέρνει τα καπέλα στην Αθήνα. Αυτός και το αδέλφια του Σπύρος και Διονύσης ξεκινούν μία επιχείρηση εισαγωγής καπέλων από την Ιταλία. Ο Αλέξανδρος θα πεθάνει το 1923, ο Σπύρος θα αποκτήσει το 1920 έναν γιό, τον Γιάννη, ο οποίος θα φύγει από την ζωή το 1991 σε ηλικία 71 ετών και ο Διονύσης θα αποκτήσει δύο παιδιά: τον Χαράλαμπο και την Μαρία.
Ο Χαράλαμπος με την σειρά του θα αποκτήσει ένα γιο, τον Διονύση και μία κόρη, την Ελένη. Αναφέρεται μάλιστα και η από κοινού συμμετοχή του με τον Γιάννη Κωστόπουλο, Πρόεδρο της Τράπεζας Καλαμών, μετέπειτα Πίστεως και αργότερα Alpha Bank, όπου διατηρούσαν ένα εμπορικό κατάστημα στην οδό Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της Αθήνας.
Εδώ φτάνουμε στα μαθητολόγια της Γερμανικης Σχολής της Αραχώβης. Συμμαθητής του Βασίλη Μαυρίδη, μαθητή των χρόνω του Πολέμου, που αν δεν υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει το σχολείο θα αποφοιτούσε το 1946 ήταν ο Ντένης, δηλαδή ο Διονύσης και συμμαθήτρια του Φωκίωνα Φωτιάδη-Νεγρεπόντη ήταν η Helene Olivieri, δηλαδή η Ελένη.
Ο Ντένης σήμερα (το 2020) είναι 92 ετών και επικοινωνεί συχνά με τον συμμαθητή του. Είχε συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα εισάγοντας τα αρώματα Guerlain τα προϊόντα της Yardley και υφάσματα διαφόρων οίκων.
Η Ελένη παντρεύτηκε ένα πολύ γνωστό ζωγράφο, τον Δημήτρη Περδικίδη και πέθανε το 1985, οπότε ο ζωγράφος επέστρεψε στην Αθήνα. Δείτε το βιογραφικό του Δημήτρη Περδικίδη…
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη εγκαινίασε το 2014 μία μόνιμη έκθεση του ζωγράφου στον Πειραιά, σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. https://www.laskaridisfoundation.org/exhibition/dimitris-perdikidis/