Ο Γιώργος Παπαδάκης, απόφοιτος του ’47 έζησε όλα τα δύσκολα χρόνια του Πολέμου στην Αραχώβης. Ο Πόλεμος του ’40 τον βρίσκει 10χρονο στην 2η τάξη στην Θεσσαλονίκη και δεδομένου ότι ο πατέρας του, που ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, διατάχθηκε μαζί με όλους τους αξιωματικούς, να οργανώσουν την άμυνα κάτω από τον Όλυμπο, η οικογένειά του μετακομίζει στην Αθήνα και ο 10χρονος Γιώργος εγγράφεται στην Γερμανική Σχολή της οδού Αραχώβης αμέσως μόλις ξαναξεκινούν τα μαθήματα, τον Απρίλιο του 1941, όταν δηλαδή οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα.
Ο Γιώργος, συμμαθητής του Φωκίωνα Φωτιάδη Νεγρεπόντη, του Dieter Clemm von Hohenberg, του Ρούντι Άλτερ, Μιχάλη Μολοκότου, του Βλαδίμηρου Ουσακώφ και άλλων ήταν μάρτυρας της “σκηνής”, που οδήγησε στην εξαφάνιση των αδελφών Ουσακώφ, λίγο μετά την ενέργεια του Μιχαήλ Ουσακώφ, μικρότερου αδελφού του Βλαδίμηρου, ο οποίος ζωγράφισε “μία πόρτα, που έγραφε Ευρώπη, την οποία επιχειρούσε να ανοίξει ο Χίτλερ και μία αρκούδα έβαζε το πόδι της σαν εμπόδιο” και θυμάται, ότι τον νεαρό Beno Schimana συνόδευαν κάθε πρωί στο σχολείο δύο μοτοσυκλέτες των SS, αφού ο πατέρας του, Walter Schimana, ήταν Ανώτατος Διοικητής των SS και της Αστυνομίας στην Ελλάδα.
Ξαφνικά, μία μέρα ανοίγει η πόρτα της τάξης και εμφανίζεται ο Walter Schimana, πατέρας του Benno και ζητά από την δασκάλα κα Bosinge, συντονίστρια της Hitlerjugend στην Ελλάδα, να εξετάσει τον γιό του, παρουσία του Dr. Hermann Kaspar, Αναπληρωτή Διευθυντή της Γερμανικής από το 1938. Η δασκάλα σηκώνει τον μικρό Benno, ο οποίος δεν μπορούσε να απαντήσει καμία ερώτηση και τότε ο Kaspar ζητά να εξεταστεί ο Γιώργος Παπαδάκης, αναφέροντας: “θα σηκώσω τον γιό ένος Έλληνα Συνταγματάρχη, ο οποίος είναι αιχμάλωτος στην Αλβανία”, και βεβαίως ο Γιώργος Παπαδάκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν.