Οι Εκπρόσωποι Έτους μέχρι σήμερα

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών εορτάζει την επόμενη χρονιά τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της, εορτασμός που θα συμπέσει και με τα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους από το 1821. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, θα υπάρξει μεγάλη προετοιμασία με εκδηλώσεις τόσο των Αποφοίτων όσο και της Σχολής. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να υποστηριχτεί με την βοήθεια των Εκπροσώπων Έτους.

Ζητούμε από όσους θέλουν και μπορούν (ή αν δεν μπορούν θα τους βοηθήσουμε εμείς), να αναλάβουν τον ρόλο του Εκπροσώπου Έτους και να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια στέλνοντάς μας μία φωτογραφία και ένα μικρό βιογραφικό. Στην συνέχεια θα παραλάβουν από την Γραμματεία μας τα ονόματα της χρονιάς τους και θα αναλάβουν σιγά-σιγά να συντονίσουν τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους συγεντρώνοντας υλικό, φωτογραφίες, ιστορίες με σκοπό να μας βοηθήσουν στις εκδόσεις που θα γίνουν και θα κυκλοφορήσουν το 2021. Στείλτε μας λοιπόν τα ονόματά σας στο info@ex-dsathen.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Δείτε τους Εκπροσώπους Έτους όπως είχαν ανακοινωθεί προ διετίας με τα στοιχεία τους στο site μας...

Με χαρά μας υποδεχθήκαμε πολλές υποψηφιότητες. Πολλοί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να εκπροσωπήσουν την χρονιά τους. Δώσαμε στα προηγούμενα τεύχη τα πρώτα ονόματα, ξαναδίνουμε συμπληρωμένο τον καταλόγο και περιμένουμε και άλλους. Προσοχή όμως, το γραφείο του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστό από 6/7 έως 26/8, οπότε στέλνετε τα mail σας στο info@ex-dsathen.gr

1960 - Θανάσης Απέργης
1961 - Ρέα Αργυριάδου-Μυλωνά
1962 - Σταύρος Σαββίδης
1963 - Κώστας Παπαηλιού
1964 -
1965 - 
1966 -
1967 - Τένια Παπαδάκη
1968 -
1969 - Τάσος Κυπριανίδης
1970 - Παύλος Λαουτάρης
1970 - Werner Hermann (γερμανικό τμήμα)
1971 - Λαέρτης Χρήστου
1972 - Σοφίκα Ελευθερουδάκη
1973 - Βασίλης Χαρισόπουλος
1974 - Βασίλης Μπόσδας
1975 - Μιχάλης Τσερέκλας
1976 - Λένα Δενδρινού
1977 - Κρίστα Καραπλή
1978 -
1979 - Γιώργος Κλωνής
1980 - Σοφία Χριστοφορίδου-Φωτιάδου
1981 -
1982 - Ασπασία Τριανταφυλλίδου
1983 - Δέσποινα Γαντέ
1984 - Έλενα Ζαχμάνογλου
1985 - Νίκος Σμιτ
1985 - Βασίλης Παπαθεοδώρου
1986 - Κάρολος Φορστ, Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου
1987 - Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
1988 -
1989 - Δημήτρης Κινίνης
1990 -
1995 - Πάνος Παντελούκας
1998 - Κωνσταντίνα Σιγαλού
2002 - Παύλος-Άγις Μπριόλας
2005 - Κατερίνα Δασκαλάκη
2006 - Κωνσταντίνος Δημητρίου
2018 - Νικόλας Καρούτσος

Τα βιογραφικά των περισσοτέρων εξ αυτών είναι στην ενότητα "Εκπρόσωποι Έτους"...

Πρόσκληση στους Εκπροσώπους Έτους

Αγαπητές και αγαπητοί Συναπόφοιτοι,

ελπίζουμε να είστε όλες και όλοι από κάθε άποψη καλά, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη φάση της πανδημίας που επηρέασε με πολλούς τρόπους τη ζωή όλων μας.

Με σκοπό αφενός την ανασυγκρότηση του Συλλόγου και αφετέρου την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του εορτασμού της επετείου των 125 ετών από την ίδρυση της Σχολής, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων επιδιώκει την κινητοποίηση και δραστηριοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναποφοίτων. Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε πως ο ρόλος και η συμμετοχή των «Εκπροσώπων Έτους» έχουν καθοριστική σημασία. Η δημιουργία ενός πλήρους καταλόγου με τα ονόματα του συνόλου των αποφοίτων, η ενημέρωση του επαγγελματικού οδηγού, η συλλογή φωτογραφικού και λοιπού αρχειακού υλικού, καθώς και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έχουν επιτυχία μόνο αν ο κύκλος των συμμετεχόντων διευρυνθεί πέραν των μελών του ΔΣ.

Με αυτό το σκεπτικό επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας ρωτήσουμε αν θέλετε να παραμείνετε Εκπρόσωποι Έτους, καθώς και για να σας ζητήσουμε να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας και να καλέσετε και άλλους συναποφοίτους, ώστε να βρεθούν Εκπρόσωποι για κάθε έτος και ιδανικά για κάθε τμήμα.

Προκειμένου να μπορέσουμε να συντονιστούμε καλύτερα, παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας το αργότερο έως τις 26 Ιουνίου (info@ex-dsathen.gr ; kspengos@hygeia.gr).

Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση!

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της ΓΣΑ

Κώστας Σπέγγος (1987a)

1960 - Θανάσης Απέργης

apergis thanassisΟ Αθανάσιος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA). Σπούδασε στα πολυτεχνεία του Μονάχου και της Αθήνας. Είναι Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Εργάστηκε και εργάζεται ακόμη σε μεγάλες Ελληνικές τεχνικές εταιρείες και μελέτησε, κατασκεύασε και επέβλεψε πολλά τεχνικά έργα προκατασκευής περιβάλλοντος και προκατασκευής. Μεταξύ άλλων την επένδυση της πρόσοψης του κτιρίου, και τις βάσεις των αγαλμάτων, του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει πολλές
τεχνικές και ερευνητικές εργασίες. Επίσης έχουν δημοσιευτεί σειρά διηγημάτων του, με ιστορικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Περισσότερα...

1961 - Ρέα Αργυριάδου-Μυλωνά

mylona reaΗ Ρέα Αργυριάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1961, αποφοιτώντας παράλληλα και από τη Γαλλική Ακαδημία. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ακολούθησε στο Tübingen της Γερμανίας μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας, αρχαιολογίας και φιλοσοφίας.
Ασχολήθηκε με μεταφράσεις λόγιων βυζαντινών κειμένων και αποδελτιώσεις στο έργο του βυζαντινού ιστορικού Προκοπίου και το 1975 άρχισε να διδάσκει Ν. Ελληνικά στο γερμανικό Τμήμα της Γερμανικής, καθώς και στην Kleine Volkshochschule. Το 1977 διορίστηκε ως φιλόλογος στο ελληνικό Τμήμα της Σχολής, όπου δίδαξε μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Περισσότερα...

1963 - Κωνσταντίνος Παπαηλιού

Papailiou konstantinΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, αποφοίτησε απο τη Γερμανική Σχολή το 1963 και σπούδασε στη Γερμανία με υποτροφία της DAAD. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου της Στουττγάρδης και Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Braunschweig. Έκανε το διδακτορικό του στο ΕΤΗ Zürich και την διατριβή του επί υφηγεσία (Habilitation) στο Πολυτεχνείο της Δρεσδης. Διετέλεσε επί σειράν ετών διευθύνων σύμβουλος γνωστών επιχειρήσεων στον τομέα δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και το 2010 εξελέγη πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής CIGRE (www.cigre.org) για γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσεως.

1967 - Τένια Παπαδάκη

papadaki tenia1Αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1967. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήρε το πτυχίο της το 1972. Εργάστηκε για μια τριετία στην Siemens Hellas και ακολούθως στην Εθνική Τράπεζα (Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Υποδιεύθυνση Μεταφραστικού), από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Βοήθησε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου δικτυώνοντας παλαιότερους και νεώτερους και εισφέροντας  με φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες, που της έχουν δώσει απόφοιτοι ή έχει από τον πατέρα της Ιδομενέα Παπαδάκη, τέως Λυκειάρχη της Σχολής.

1969 - Τάσος Κυπριανίδης

 kyprianidis tassosΟ Τάσος Κυπριανίδης γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Dipl. Ing.) και διδάκτωρ Φυσικός του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας. Υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο CNRS της Γαλλίας, ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και επιμελητής στο Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και από το 1993 έως τις αρχές του 2015 ήταν στέλεχος της εταιρείας PLANET A.E. Οι τομείς ειδίκευσής του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οργάνωση, ο λειτουργικός ανασχεδιασμός και η βελτίωση της απόδοσης εταιρικών επιχειρησιακών λειτουργιών. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι στέλεχος του Ομίλου Marfin Investment Group αναλαμβάνοντας και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης στην Vivartia. Περισσότερα...

1970 - Παύλος Λαουτάρης

laoutaris pavlos1Ο Παύλος Γ. Λαουτάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από 1971 ως 1975, ενώ από το 1976 ως το 1978 παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Technische Universität Berlin. Από το 2001 ως το έκανε ένα Master στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΟΠΑ ).
Το 1981 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Υπεύθυνος Marketing, Πωλήσεων, Εξαγωγών σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
Μεταξύ 1984 και 1986 λειτούργησε στην Πλάκα την Αίθουσα Τέχνης "Forum" στην οποία παρουσίασαν, ανάμεσα σε άλλους, έργα τους σε ατομικές εκθέσεις και οι απόφοιτοι Λίζα Γεωμπρέ (73) και Ηλίας Δελλόγλου (74). Περισσότερα...

1973 - Βασίλης Χαρισόπουλος

harisopoulos vasΓεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή το 1973. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα πήρε το δίπλωμα Οberstufe της γερμανικής γλώσσας από το GOETHE INSTITUT και το DIPLOME D'ETUDES SUPERIEURS από την Γαλλική Ακαδημία. Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1975 στις Διευθύνσεις του Dealing Room και του Private Banking μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκα. Ασχολήθηκε με την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων στην αρχή σαν μέλος της χορευτικής ομάδας, στην συνέχεια σαν δάσκαλος και μετά σαν υπεύθυνος της ανδρικής Ιματιοθήκης. Στο παρελθόν είχε αναλάβει εθελοντικά τη χορευτική διδασκαλία των Debütant στις Χοροεσπερίδες του ΣΑΓΣΑ. Αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον Σύλλογο Αποφοίτων για να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού και σε άλλα μέλη του σε διάφορες δραστηριότητες, έχοντας λάβει ο ίδιος μέρος ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στα Special Olympics. 

1975 - Μιχάλης Τσερέκλας

tsereklas michalis1Ο Μιχάλης Τσερέκλας αποφοίτησε από την Σχολή το 1975 και είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πολυτεχνείου Καρλσρούης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Τεχνικό Πανεπιστημίου Μονάχου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε Πανεπιστήμιο Γερμανικού Στρατού, μηχανικός παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου, συντονιστής κατασκευής μεγάλων ηλεκτρομηχανολογικών έργων, σύμβουλος επιχειρήσεων, διαιτητής του Διαιτητικού Δικαστηρίου του ΤΕΕ και εκπρόσωπος αυτού στην Επιτροπή Κρατικών Προμηθειών. Από το 1989 εργάζεται στη ΔΕΗ, όπου ασχολήθηκε με θέματα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Από το 2010 είναι Διευθυντής Υπηρεσιών και Στέγασης με αντικείμενα Διαχείριση και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, Ανάπτυξη Κτηριακών Έργων και Προσφορά Στεγαστικών και Γενικών Υπηρεσιών.

"1976 - Λένα Δενδρινού"

dendrinou lenaΗ Λένα Δενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1976. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Αάχεν (RWTH Aachen) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά γιά Μηχανικούς (Wirtschaftsaufbaustudium) στο ίδιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Aachen και στην Κολωνία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986. Εργάστηκε στο γραφείο Βουρέκας-Πεταλάς με αντικείμενο τη μελέτη εφαρμογής του Μεγάρου Μουσικής και από το 1987 ασχολείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τη μελέτη/επίβλεψη/κατασκευή κατοικιών. Περισσότερα...

"1977 - Κρίστα Καραπλή "

Κρίστα Καραπλή γεννήθηκε στο Αμβουργο το 1959, μεγάλωσε στην Αθηνα και αποφοίτησε από την Σχολή το 1977. Είναι απόφοιτος Ανωτέρας Σχολής Ξεναγών και Γερμανικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης. Εργαζεται σαν ξεναγός και συμμετεχει στην οικογενειακή επιχείρηση NATURAMA - Γραφείο Γενικού Τουρισμού - με κύριο αντικείμενο την διακίνηση και εξυπηρέτηση οργανωμένων γκρουπς από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

"1980 - Σοφία Χριστοφορίδου-Φωτιάδου"

christoforidou sofiaΑποφοίτησε το 1980 και είναι πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών. Εργάστηκε 10 χρόνια ως Διευθύντρια Γερμανικών στον εκπαιδευτικό οργανισμό Ελληνικής-Γερμανικής. Από το 1994 εργάζεται ως Καθηγήτρια Γερμανικών στην "Ελληνογερμανική Αγωγή". Έχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Γερμανία και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων. Στο παρελθόν χρημάτισε Πρόεδρος (2010-2013), Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ.

"1981 - Κωνσταντίνος Αραβώσης "

aravosisΟ Κωνσταντίνος Αραβώσης γεννήθηκε το 1963 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1981. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Aachen και πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού το 1986. Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε αρχικά στο Λονδίνο, όπου απέκτησε Msc in Management Science στο Imperial College το 1987 και στη συνέχεια το 1992 απέκτησε PhD στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας.
Είναι Επίκουρος Καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο ΕΜΠ και καθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα). Είναι συντονιστής της «Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. Υπήρξε εντεταλμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (1997-2004). Περισσότερα...

1982 - Ασπασία Τριανταφυλλίδου

Η Άσπα Τριανταφυλλίδου αποφοίτησε από την Σχολή στις 22.08.1964 στην Μυτιλήνη. Δημοτικό τέλειωσε στην Εράσμειο (1970-1976) και αμέσως μετά στην Σχολή όπου πήρε το Abitur το 1982.
Από το 1982 έως το 1991 σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Καρλσρούης και τον Ιούλιο 1991 απέκτησε το δίπλωμά της. Μεταξύ 2001 και 2007 παρακολούθησε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών : “Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων”, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το το 2007 απέκτησε master.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του '90 με την συμμετοχή της ως μόνιμος ελεύθερος συνεργάτης του Μελετητικού Γραφείου Claus-Ullrich Munsky, Καρλσρούη Γερμανίας, με αντικείμενο μελέτες, κατασκευές, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων καταστημάτων – κατοικιών, συντηρήσεις – αναστηλώσεις διατηρητέων κτιρίων. Περισσότερα..

"1988 - Άγγελος Κωβαίος"

kovaios angelosΟ Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ' όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom. Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο www.tovima.gr. Αρθρογραφία του έχει φιλοξενηθεί στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και του www.presseurop.eu. Από τον Φεβρουάριο του 2010 και για έναν χρόνο παρουσίαζε καθημερινώς την εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» στην ΝΕΤ Fm Περισσότερα...

"1989 - Δήμητρα Κουζή"

kouzi dimitraΗ Δήμητρα Κουζή είναι Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος M.A. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1971 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1989. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο LMU. Μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ (2001-Ιούνιος 2013). Στην ΕΡΤ είχε την ευθύνη για την αγορά ξένων ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα της ψηφιακής τηλεόρασης (κανάλια σινέ και πρίσμα ), και εκπροσωπούσε την ΕΡΤ στη μηναία κεντρική σύσκεψη προγράμματος του ARTE στο Στρασβούργο (2007- 2008). Πριν την κατάργηση της ΕΡΤ εργαζόταν στο πολιτιστικό δελτίο Σημείο ΑΡΤ. Επίσης, επιμελείτο και παρουσίαζε στον ΚΟΣΜΟΣ τη ραδιοφωνική εκπομπή DocStories για το ντοκιμαντέρ. Το 2004 παράλληλα με την ΕΡΤ, συμπαρουσίασε απευθείας από το ΟΑΚΑ την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων για το γερμανικό κανάλι ZDF. Περισότερα...

"1992 - Νίκος Κωστόπουλος"

kostopoulos nikos2Ο Νίκος Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992 και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σπουδές νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen στη Γερμανία.
Συνέχισε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Zurich Elite Business School στην Ελβετία και στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση (M.E.G.) στο Πανεπιστήμιο Neapolis στην Κύπρο, ενώ παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα...

"1995 - Πάνος Παντελούκας"

panteloukas panosΟ Παναγιώτης Παντελούκας γεννήθηκε το 21.5.1977 αποφοίτησε από τη Σχολή το 1995. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο – Πανεπιστήμιο Βρέμης, Γερμανία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Έρασμος στο Πανεπιστήμιο του Graz, Αυστρίας. Είναι Δικηγόρος Αθηνών (μαχόμενη δικηγορία) και Νομικός Σύμβουλος εταιρειών. Οι τομείς πρακτικής του είναι: Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο και Διεθνές Οικογενειακό Δίκαιο, Διεθνής απαγωγή τέκνων, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Ακινήτων, Κατασκευαστικό Δίκαιο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου και του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (IBA). Έχει  δημοσιεύσει στη γερμανική γλώσσα: «Menschenrechte» (Published by Ant.Sakkoulas Publishers, 9 November 2007) και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια Οικογενειακού Δικαίου (Στοκχόλμη – ΣΟΥΗΔΙΑ, Τρίερ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ) και εκτός από Ελληνικά μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι νυμφευμένος με την Tina Spinelli (Ιταλίδα) και πατέρας του Ιωάννη που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

 

"1996 - Δήμητρα Ριζά-Παπακώστα"

papakosta riza dimitraΓεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και τελείωσε τη Σχολή το 1996. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ το 2005. Μεταπτυχιακό δίπλωμα MAS Urban Design στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης ETH. (2006-2007). Εργάστηκε στο γραφείο των "Herzog and de Meuron" στο έργο "Elbphilharmonie" (Φιλαρμονική) στην πόλη του Αμβούργου. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο ΔΠΘ και υπότροφος του ΙΚΥ στο Πρόγραμμα Αριστείας-Siemens.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, εργαστήρια και συνέδρια, ενώ έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, όπως στην "Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη στην Καβάλα", όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο, και ανατέθηκε από το Δήμο στην ομάδα η μελέτη για το παραπάνω έργο. Εργάζεται στην εταιρεία ΑΙΑ (Athens International Airport). Περισσότερα...

"1997 - Βανέσσα Μαυροειδή "

mavroeidi vanessa lowΑποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α καθώς και κάτοχος MBA του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών - ΑΣΟΕΕ -. Εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών καθώς και στο Athener Schule. Σήμερα εργάζεται στο σχολείο "Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος". Ο σύνδεσμός της με το σχολείο είναι ουσιαστικός αφού εξειδικεύεται στην προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη ΓΣΑ. Επίσης για 3 συνεχόμενες θητείες διετίας έχει εκλεγεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής, έχοντας τις θέσεις της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και της Αντιπροέδρου, ενώ από το 2014 είναι μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων.

"1998 - Κωνσταντίνα Σιγαλού"

Sigalou KonstantinaΗ Κωνσταντίνα Σιγαλού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 08.11.80 και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1998. Σπούδασε στο τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Απο τα 18 της χρόνια κιόλας μπήκε ενεργά στην επιχειρηματικότητα και έως το 2013 δραστηριοποιήθηκε μαζί με τον αδερφό της και συναπόφοιτο Στέλιο Σιγαλό (95) στην εμπορία πετρελαίου θέρμανσης και παροχής υπηρεσιών συντήρησης κτιρίων. Η τεχνογνωσία αυτή οδήγησε το 2014 στην ίδρυση της εταιρίας UNIDOMUS με υπηρεσίες Υγιεινής & Ασφάλειας Κτιρίων. Η αγάπη της για την καινοτομία, την πράσινη διαχείριση και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έφερε το 2015 στην Unidomus την 1η πιστοποίηση στην Ελλάδα περί ορθής εφαρμογής Απεντόμωσης & Μυοκτονίας ΕΝ16636 ειδικά σε χώρους τροφίμων και ποτών. Η εξειδίκευση αυτή στον κλάδο του Pest Management έφερε στρατηγικές συνεργασίες και εισχώρηση στην αγορα της βιομηχανίας τροφίμων.
Παράλληλα, ενώνοντας τη λατρεία της για το χορό και τις επαγγελματικές της γνώσεις συμμετείχε για 4 χρονιές ως Operation & Marketing Manager στη διοργάνωση του μεγαλύτερου dance festival στην Ελλάδα, στο Salsa Spring Festival. Ως υποστηρικτής του εθελοντισμού συμμετείχε στην περιβαντολογική ομάδα της ΓΣΑ, στους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς αγώνες 2004 και σε άλλες κοινωνικές δράσεις.
Περισσότερα...

2002 - Παύλος Άγις Μπριόλας

briolas pavlos agisΟ Παύλος-Άγις Μπριόλας γεννήθηκε στις 22.1.1985 στην Αθήνα αποφοίτησε από την Σχολή το 2002 και σπούδασε οικονομικά στο ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το 2009 έκανε σπουδές για Health Care Management στην Hochschule für Wirtschaft und Recht στο Βερολίνο και Master σε Health and Medical Management μεταξύ 2013-2015 στο Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg.
Από το 2007 εργάστηκε στην OVB Hellas GmbH και στην συνέχεια στην διοίκηση της ATHENS MEDICAL A.O. Από το 2011 εργάζετια στην ASKLEPIOS HARZKLINIKEN GmbH στο Βερολίνο.

Περισσότερα...

"2005 - Κατερίνα Δασκαλάκη"

daskalaki katerinaΗ Κατερίνα - Ολυμπία Δασκαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και αποφοίτησε το 2005 από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π), απ' όπου αποφοίτησε το 2011. Τον ίδιο χρόνο έλαβε διάκριση για τη διπλωματική της εργασία.
Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιωτικές αρχιτεκτονικές μελέτες και με συμμετοχές σε Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία για μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2012 τιμήθηκε με έπαινο στον Πανευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής Παλλουρόκαμπος στα Λατσιά της Κύπρου, το 2013 με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «ΗράκλειοΧ4» στην Κρήτη, ενώ το 2014 έλαβε τιμητική διάκριση στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Δημιουργία Μουσείου για την Αξιοποίηση της Αργούς» στο Βόλο. Περισσότερα...

"2005 - Μαρία Ξενάκη"

xenaki mariaΓεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γ.Σ.Α. το 2005.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ τα έτη 2005-2011 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Energieeffizientes und Nachhaltiges Bauen του Πολυτεχνείου Μονάχου (TUM) από το 2012 μέχρι το 2014.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Κόρη της απόφοιτου Κορίννας Παχνά Ξενάκη (απόφοιτος 1973) και αδερφή του απόφοιτου Μάρκου Ξενάκη (απόφοιτος 2004).

"2013 - Γιώργος Ευγενίδης"

evgenidis giorgosΟ Γιώργος Ευγενίδης γεννήθηκε το 1995 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2013. Επιλέγοντας ανάμεσα σε Βερολίνο και Αθήνα, ξεκίνησε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Freie Universität του Βερολίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του, ξεκίνησε να συνεργάζεται ως πολιτικός συντάκτης με διαδικτυακά μέσα, ραδιόφωνα και εφημερίδες, καλύπτοντας  τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας. Εργάζεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα KoolNews.gr και στην εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Η Αξία", καλύπτοντας το ρεπορτάζ της Κεντροδεξιάς. Περισσότερα...

Πρωτοβουλία «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΟΥΣ»

Αγαπητοί Συναπόφοιτοι,

ο Σύλλογός μας αποφάσισε να θεσπίσει τον θεσμό των ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΟΥΣ.

Την τελευταία διετία βρισκόμαστε σε μια αδιάκοπη προσπάθεια συλλογής στοιχείων όσο το δυνατόν περισσότερων αποφοίτων, με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας σε όλους τους τομείς, αλληλοϋποστήριξη που είναι στις μέρες μας πιο αναγκαία από ποτέ.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΟΥΣ θα είναι αρμόδιος και σημείο αναφοράς για την ενημέρωση των συναποφοίτων του έτους ή της τάξης του για κάθε εκδήλωση ή πρωτοβουλία που θα αναλαμβάνει ο Σύλλογος μας. Θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το ΔΣ και θα ενημερώνεται και θα προσκαλείται περιοδικά σε συναντήσεις με το ΔΣ (σε ένα διευρυμένο όργανο ΔΣ και ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ) όπου θα μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις για την στρατηγική του Συλλόγου.

Οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΟΥΣ θα αποτελούν ένα διευρυμένο συμβουλευτικό όργανο του ΔΣ, θα αναφέρονται στην Ιστοσελίδα και θα μπορούν να μεταφέρουν τις ιδέες των συναποφοίτων τους στο ΔΣ ,αλλά και από την άλλη πλευρά να μεταφέρουν ιδέες και σκέψεις του ΔΣ στους συναποφοίτους.

Επιδίωξη μας είναι να βρεθούν εκπρόσωποι από κάθε χρονιά – κατά προτίμηση από κάθε τμήμα – από το 1975 και μετά, οι οποίοι θα αναλάβουν να έρθουν σε επαφή με τους συμμαθητές τους , να επικυρώσουν τα στοιχεία τους και στην συνέχεια να αποτελούν το σημείο αναφοράς τους σε σχέση με τον Σύλλογο.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.30’ – 13.30’).

Ελπίζουμε να έχουμε θετική ανταπόκριση!

Κώστας Γαλάνης Κωνσταντίνος Αραβώσης
Πρόεδρος                       Μέλος ΔΣ,
  Υπεύθυνος "Πρωτοβουλίας
  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΟΥΣ"

Συνάντηση εκπροσώπων έτους 22.10.2018

Τη Δευτέρα 22/10/2018 στις 18.30 στη βιβλιοθήκη της DSA θα γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων έτους καθώς και με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για να συντονίσουμε κυρίως την επαγγελματική δικύωση μεταξύ των μελών μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας, θέλει καταρχήν να δημιουργήσει μία επαγγελματική ψηφιακή πλατφόρμα, που θα προβάλλει την επαγγελματική ταυτότητα και δράση των αποφοίτων μας, όσων φυσικά ενδιαφέρονται να προβληθούν μέσω αυτής. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να συγκεντρώσετε τις ιδέες σας σχετικά. Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε κάποιον/κάποιους συντονιστές από εσάς γι αυτό το σκοπό συγκεκριμένα που θα συνεργάζεται/ονται μαζί μας πιο εντατικά.
Όποιος δεν είναι στη λίστα των εκπροσώπων έτους και θα τον ενδιέφερε να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα, παρακαλείται να στείλει ένα μήνυμα στο info@ex-dsathen.gr

Πρώτη συνάντηση εκπροσώπων έτους

Την Τετάρτη 20 Απριλίου πραγραματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη η πρώτη συνάντηση των Εκπροσώπων Έτους. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αραβώση και έχει κατ' αρχάς σαν σκοπό να ορίσει ένα απόφοιτο από κάθε χρονιά, που θα αναλάβει να συντονίσει, να συγκεντρώσει στοιχεία επικοινωνίας και να προγραμματίσει μία πρώτη μεγάλη συνάντηση πολλών αποφοίτων την Τετάρτη 22 Ιουνίου με τίτλο «DSA Ξαναβρισκόμαστε !» σε μέρος, το οποίο θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κώστας Γαλάνης (74)

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Τ [ ... ]