“Έφυγε” ο Αντώνης Γερόλυμπος (1962)

gerolympos antonisΔεν είναι πια κοντά μας, από την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο απόφοιτός μας του 1962 Αντώνης Γερόλυμπος. Για το θλιβερό γεγονός μας ενημέρωσαν φίλοι του από το σχολείο και ο αδελφός του Γιάννης Γερόλυμπος (’65).

Γνωστός δικηγόρος, μαχητικό στέλεχος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και με μεγάλη ευρυμάθεια, ο Αντώνης σπούδασε στη Νομική Σχολή της Βέρνης. Μετά τις σπουδές του δεν μπορούσε να επανέλθει στην Ελλάδα διότι του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο από την τότε κυβέρνηση λόγω αντιδικτατορικής δράσης. Επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μεταπολίτευση και έκανε δικό του δικηγορικό γραφείο. Καταδικάστηκε στη δίκη της Αυριανής σε βαρύτατο πρόστιμο διότι είχε δημοσιευθεί μια επιστολή του εναντίον του Κόκκινου, τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο Σύλλογος στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νικολέττα και τον αδελφό του Γιάννη, επίσης απόφοιτό μας του 1965, καθώς και την τάξη του η οποία τον θυμάται με πολλή αγάπη.

Ακολουθεί και μία φωτογραφία, που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, από το Klassentreffen του 2002 στο σχολείο με πολλά γνωστά πρόσωπα και τουςΓεώργιο Δημητράκο και Ιδομενέα Παπαδάκη στο κέντρο. Ο Πέτρος Αδάμης και η Τένια Παπαδάκη προσπάθησαν να αποκρυπρογραφήσουν το παζλ.

1962 reunion 2002 high

Φωτογραφία από το Klassentreffen της τάξης του 1962 στον κήπο της Σχολής (πιθανότατα το καλοκαίρι του 2002, 40 χρόνια από την αποφοίτηση)

Πίσω σειρά (όρθιοι) από δεξιά προς αριστερά:

Θανάσης Γεράνιος, Αντώνης Γερόλυμπος, Παύλος Μπαλιάν, Γιάννης (Νίνος) Τράμπαλης, Γιάννης Αδρακτάς, Μάκης Αγγελίδης, Βασίλης Βλασσόπουλος, Τώνια Σαμαρά, Γιάννης Στάικος, Κώστας Φυριππής, Παύλος Κρεμέζης, Κρίτων Βαλσαμάκης, Όλυμπος Τσεκούρας, Πέτρος Αδάμης, Ζαχαρίας Μαθάς – Δεμαθάς.

Μεσαία σειρά (καθιστοί) από αριστερά προς δεξιά:

Γιούλα (Παναγιώτα) Μαραβελέα, Χριστιάννα Κράους, Αλίκη Ορφανού (της τάξης του ’61), Γεώργιος Δημητράκος, Λίλη Γρηγοριάδου, Ιδομενέας Παπαδάκης, Δάφνη Γιατρά, Μυρτώ Καθάρειου, Χριστίνα Μερκούρη, Ζησούλα Αντωνιάδου.

Πρώτη σειρά (καθιστοί οκλαδόν) από αριστερά προς δεξιά:

Ντίνος Σαμαράς, Γιώργος Ιωαννίδης (Τζόκος), Στέλιος Κούσης, Τάσος Γιαννίτσης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας